Pilnutėlės bažnyčios salės gilumoje, netoli altoriaus, Paksams buvo pastatytos trys kėdės, ant kurių sėdėdami prezidentas su žmona Laima ir sūnumi Mindaugu išklausė klebono pamokslo apie Evangelijos skleidžiamą teisingumą.

Po pamaldų tarp lūkuriuojančių prie bažnyčios vartų jaunimo nebuvo matyti. Minioje su gėlėmis rankose mindžikavo pamaldžiausios Palangos gyventojos. Vietos inteligentija stoviniavo atokiau ir prezidento šeimos pasirodymą sutiko santūriomis šypsenomis. Viena moteriškė, prie krūtinės spausdama geltonų rožių puokštę, užstojo Paksui kelią ir kreipėsi į jį padėkos žodžiais. Anot jos, Palangos visuomenė dėkinga Prezidentui už kantrybę, kad jis tvirtai neša Dievo skirtą kryžių, ir palinkėjo ateityje nepasiduoti spaudimui. Pamaldžiosios palangiškės tvirtino, kad tauta laukia prisikėlimo ir linki Paksui stiprybės.

Padėkojęs už palaikymą ir gėles prezidentas apkabino eiles deklamavusią moterį, pabučiavo ją į abu skruostus ir pasitraukęs leido tą patį padaryti žmonai. Ištrūkę iš minios Paksai patraukė prezidentinio automobilio link. Čia svečių laukė ne taip draugiškai nusiteikusių palangiškių būrelis. Kelios moterys skandavo "Paksui gėda". Prezidentą remiantys vyriškiai skanduotojas apstumdė ir apkumščiavo, tačiau šalies vadovo incidentas nesuglumino. Paksas net neatsisuko į priešiškai nusiteikusius žmones, tačiau stabtelėjo ties kelią prie mašinos jam užtvėrusiais žurnalistais ir padarė jiems pastabą. "Ką galėtų reikšti jūsų susibūrimas?"- paklausė prezidentas.

Į klausimą, kodėl pasirinko Palangos bažnyčią, jis atsakė kiekvieną sekmadienį lankąsis bažnyčiose klausyti Mišių.

Paklaustas, kodėl po praėjusią savaitę aukščiausių Katalikų Bažnyčios hierarchų jam išsakytų nepalankių siūlymų jis vis tiek eina į bažnyčią, Prezidentas tvirtino atsakymą vyskupams pateikęs savo laiške. Jame, be kita ko, Prezidentas rašo: "Mane labai nustebino jūsų laiškas. Man nesuprantamas jūsų, Lietuvos Bažnyčios hierarchų, noras dalyvauti mano oponentų surežisuotame politiniame spektaklyje ir prisidėti prie revanšo siekiančių politikų keliamos maišaties valstybėje".

Taip Paksas atsakė į kardinolo Audrio Juozo Bačkio ir arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus laišką, kurį Paksas gavo praėjusį ketvirtadienį. Jame Bačkis ir Tamkevičius prašė prezidento "įsiklausyti į savo sąžinės balsą ir pasielgti taip, kaip reikalauja bendrasis gėris, o ne asmeniniai ar grupiniai interesai".

Prezidento veidas nušvito išgirdus klausimą apie savaitgalio poilsį Palangoje. "Šiandien maudžiausi jūroje, dariau mankštą, - prisipažino prezidentas. Po Mišių Paksas tradiciškai ketino žaisti tenisą.