Premjeras nuoširdžiai padėkojo ministrui už darbą.

„Dėkoju kultūros ministrui Remigijui Vilkaičiui už jo nuveiktus darbus ir už laiką, kurį jis aukojo sąžiningai eidamas ministro pareigas šiuo sudėtingu metu. Ministro dalia – atsakinga ir įnoringa. Vertinu ministro R. Vilkaičio veiklą, gerą įdirbį, žmoniškumą. Gerbiu jį asmeniškai ir žaviuosi ministro išmintimi ir tolerancija“, – pranešime spaudai cituojamas premjeras.

Ministras pirmininkas taip pat išreiškė viltį, kad ministro R. Vilkaičio pradėtas svarbias sistemines reformas kultūros politikos srityje sėkmingai tęs naujasis ministras ir jo komandos žmonės.

Praėjusią savaitę TPP oficialiai paskelbė į kultūros ministrus vietoje Remigijaus Vilkaičio siūlanti Vilniaus dailės akademijos prorektorių A.Gelūną.

Premjeras antradienį sakė, kad A.Gelūno kandidatūrą į kultūros ministrus prezidentei pateiks artimiausiu metu.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra sakiusi, jog priekaištų A.Gelūnui kandidatui neturi, ir jo kandidatūra, jei bus pateikta, "bus rimtai svarstoma".

Balandžio pabaigoje TPP pareiškė nepasitikinti savo pačios deleguotu kultūros ministru R.Vilkaičiu. Iš pradžių į šį postą pasiūlytas partijos vadovas A.Valinskas, bet D.Grybauskaitė pareiškė nepritarsianti jo kandidatūrai. A.Valinskui vėliau atsikirtus įžeidžiamais epitetais, premjeras A.Kubilius paskelbė nebeketinantis teikti jo kandidatūros.

Vėliau TPP pranešė į kultūros ministro pareigas siūlanti operos solistą Deividą Staponkų. Tačiau ir jo kandidatūra paramos nesulaukė.
Ministrus Lietuvoje skiria prezidentas premjero teikimu.