Prieš lemiamą balsavimą konservatorių vedlys A.Kubilius už uždarų durų ragino savo partijos frakciją nepritarti Akmenės prokuroro D.Valio kandidatūrai.

Premjeras tikino, kad prezidentės favoritas yra bejėgis ir jau po pusmečio patirs visišką žlugimą.

Užvakar prieš lemiamą Seimo balsavimą dėl D.Valio kandidatūros premjeras savo nepasitenkinimą išliejo atvirai. Tiesa, tai jis padarė už uždarų durų – prieš Seimo plenarinį posėdį vykusiame dešiniųjų frakcijos posėdyje.

Dešiniųjų lyderis atvirai pareiškė nematąs nė vieno argumento už D.Valio kandidatūrą. A.Kubilius sakė netikįs, kad D.Valys sugebės ką nors nuveikti ir pakeisti sustabarėjusią sistemą.

A.Kubilių frakcijos posėdyje palaikė ir D.Valį kritikavo ne tik kai kurie partijos eiliniai, bet ir didesnį politinį svorį turinčios figūros. Tarp jų – buvęs partijos atsakingasis sekretorius Arvydas Vidžiūnas, buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas.

Bet kita dalis frakcijos narių ragino nekenkti partijai – neaštrinti santykių su prezidente ir nerizikuoti prarasti jos paramą. Tarp šių parlamentarų buvo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas bei Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovas Stasys Šedbaras.

Vis dėlto A.Kubilius laimėjo mūšį frakcijoje. Per kelis įtemptus balsavimus buvo nuspręsta, kad frakcija dėl D.Valio kandidatūros turi balsuoti ne atvirai ir vieningai „už“, o siekti slapto balsavimo ir jame balsuoti laisvai.