Penktadienį spaudos konferencijoje kalbėdama apie sveiką gyvenimo būdą, ji netgi "diagnozavo" skandalo sukeltą priklausomybės ligą.

"Lietuva jau turi priklausomybės ligą, susijusią su šiuo skandalu. Jeigu vieną gražią dieną šis skandalas dingsta iš mūsų eterio, iš pirmų laikraščių puslapių, tai žmonės klaustų, kas čia atsitiko, kodėl visiška tyla? Tai jau yra priklausomybės simptomai", - pažymėjo Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė socialliberalė D. Mikutienė, kalbėdama apie Seime surengtą Sveikos gyvensenos sąjūdžio kongresą.

Moterišku žvilgsniu Lietuvoje tebesitęsiantį skandalą apžvelgė ir kitoje spaudos konferencijoje apie moterų krizių centrų veiklą kalbėjusi socialdemokratė Birutė Vėsaitė. Parlamentarė, stebinti Europos Parlamento darbą, apgailestavo dėl moterų nepakankamo atstovavimo įvairiose valdžios grandyse. Jeigu šaliai vadovautų moteris, B. Vėsaitės nuomone, tokio skandalo nebūtų.

"Jeigu Prezidento poste būtų moteris, pavyzdžiui, Dalia Kutraitė-Giedraitienė, ji nebūtų patekusi į šitą situaciją. Jeigu ir būtų patekusi, tai jau dešimt kartų būtų atsistatydinusi ir nesukusi čia visiems galvos, kai Lietuvoje yra šimtas svarbesnių klausimų", - sakė B. Vėsaitė, primindama Europos socialistų raginimą sudaryti moterims geresnes sąlygas pasireikšti politikoje.