Pats K.Lukauskas per atstovą perdavė, kad nuo kitos savaitės išeina atostogų, o ar trauksis iš pareigų, esą paaiškės liepos pabaigoje.

"Tarnybos vadovas nuo kitos savaitės išeina atostogų, premjeras patenkino prašymą išleisti atostogų, o ar trauksis iš pareigų, paaiškės liepos pabaigoje", - BNS sakė tarnybos atstovas.

Jis sakė negalįs nei patvirtinti, nei paneigti, kad K.Lukauskas jau nunešė atsistatydinimo pareiškimą ministrui pirmininkui.

Netrukus turėtų įsigalioti ir Veterinarijos įstatymo pakeitimai, šiuo metu svarstomi Seime.

Veterinarijos įstatymo pakeitimais siūloma pakeisti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos statusą iš institucijos prie Vyriausybės ir padaryti ją pavaldžią Žemės ūkio ministerijai.

Tarnybos vadovas būtų skiriamas 4 metų kadencijai, jis turėtų būti nepriekaištingos reputacijos.

Premjeras gegužės 4 dieną K.Lukauskui skyrė pastabą vadinamojoje "mailiaus" byloje.

"Dėl "mailiaus" bylos aš esu nekaltas", - BNS yra sakęs K.Lukauskas.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos byloje buvęs Lietuvos banko vadovas ir diplomatas Romualdas Visokavičius įtariamas bendrininkavimu bandymui pagrobti 22,5 mln. litų žuvų mailiui auginti skirtos Europos Sąjungos paramos.

Žiniasklaida skelbė, jog K.Lukauskas galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi R.Visokavičiaus prašymu nurodęs išduoti leidimus apleistoje fermoje įkurtoms fiktyvioms įmonėms.