DELFI žurnalistai A. Kubilių kirpykloje netoli Seimo rūmų pastebėjo darbo metu, apie 10.30 val. Vyriausybės vadovo darbotvarkėje nurodyta, kad 9 val. jis dalyvaus parlamento plenariniame posėdyje, vėliau jokių darbų nenumatyta.

Kol premjeras kirposi, juodas tarnybinis automobilis ir jį lydintis Vadovybės apsaugos departamento (VAD) ekipažas pusvalandžiui sustojo tiesiog ant dviračių tako. Pareigūnams nesutrukdė net ryški linija, skirianti dviračių taką nuo gatvės dalies, skirtos mašinų eismui.

Lauke lūkuriuojantys apsaugininkai, pastebėję fotografą, susisiekė su kirpykloje budinčiais kolegomis ir greičiausiai perspėjo juos. Matyt, todėl išeidamas pro kirpyklos duris A. Kubilius ir apsaugininkai plačiai šypsojosi. Pamojęs ranka objektyvo pusėn ir pasiteiravęs: „Kaip sekasi?“, premjeras nužingsniavo tarnybinio „Mercedes Benz“ link. A. Kubiliui įsėdus, kortežas su švyturėliais pajudėjo Neries ir Seimo rūmų link.

Kelių eismo taisyklėse nurodyta, jog dviračių takas yra dviračių eismui skirtas kelias arba kelio dalis, pažymėti specialiu kelio ženklu. Jame draudžiamas ne tik motorinių transporto priemonių eismas, bet ir sustoti bei stovėti.

Sostinės kelių policijos vadovas Vytautas Černevičius DELFI patvirtino, kad ši nuostata galioja visiems vairuotojams, įskaitant VAD pareigūnus. Anot pašnekovo, nusižengti taisyklėms VAD automobiliams leidžiama tik kai jie važiuoja su įjungtais švyturėliais.

DELFI pasiteiravus, kodėl karštas dviračių gerbėjas leido apsaugininkams trukdyti savo bendraminčiams laisvai važiuoti Gedimino prospektu, A. Kubilius išreiškė apgailestavimą.

„Premjeras apgailestauja dėl šio apmaudaus nesusipratimo. Jis atkreipė apsaugininkų dėmesį ir tikisi, kad ateityje tai nepasikartos. Nes dviratininkas jis yra nuoširdus“, - Vyriausybės vadovo žodžius perdavė jo patarėjas Virgis Valentinavičius.

Žinutė parengta pagal DELFI skaitytojo informaciją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)