Prezidento visuomeninis konsultantas informacijos vadybos klausimais Aurelijus Katkevičius patikslino, kad išvadas turi pateikti Prezidentūros teisininkai, tačiau nežinoma, kada.

Antradienį taip pat laukiama R.Pakso pareiškimo spaudai apie parlamentinės tyrimo komisijos pateiktas išvadas, kad prezidentas buvo ir yra pažeidžiamas.

Po pirmadienį įvykusio VGT posėdžio jos sekretorius, prezidento patarėjas gynybos klausimais Algirdas Norkus teigė, kad gavus parlamentinės komisijos išvadas, bus surengtas dar vienas posėdis.

Pirmadienį VGT jokių sprendimų nepriėmė.

Prezidento vadovaujamą VGT sudaro Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, premjeras Algirdas Brazauskas, krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius, kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis.

Pirmadienį parlamentinės komisijos dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui pateiktoje baigiamojoje išvadoje teigiama, kad prezidentas buvo ir yra pažeidžiamas dėl savo ryšių, ir tai kelia grėsmes nacionaliniam saugumui.

Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas ir premjeras Algirdas Brazauskas pirmadienį vakare pareiškė, kad būdami prezidento vietoje, jie atsistatydintų.