Už R. Alekną savo balsą atidavė 257 delegatai, o jo oponentą, Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narį, verslininką Vytautą Sadauską parėmė 85 atstovai.

Pastarasis kandidatas į sąrašo lyderius oponavo dabartinio mero, taip pat konservatoriaus Viliaus Navicko vykdomai politikai: piktinosi savivaldybės Renginių (susirinkimų) derinimo komisijos sprendimu leisti homoseksualų ir jiems prijaučiančiųjų eitynes Vilniuje, nepritarė veteranų eitynėms gegužės 9-ąją, tvirtino norintis kuo gudriau atsikratyti sovietinių Žaliojo tilto skulptūrų.

Premjero patarėjas R. Alekna šiais klausimais griežtos pozicijos neišsakė, tačiau, klausiamas apie dabartinio mero veiklą, veikiau jį gynė, nei kritikavo.

Trečiadienį įvykęs slaptas balsavimas dėl konservatorių sąrašo lyderio savivaldos rinkimuose Vilniuje buvo antrasis. Pirmajame ture iš viso dalyvavo šeši kandidatai. Be R.Aleknos ir V. Sadausko, sąrašo lyderiais taip pat siekė tapti dabartinis Vilniaus meras V. Navickas, sostinės tarybos narys Vidas Urbonavičius, jo kolega Gediminas Švilpa ir sostinės savivaldybės administracijoje dirbantis Valentinas Šapalas.

Savivaldybių tarybų rinkimai Lietuvoje vyks 2011 m. vasarį.