Per slaptą balsavimą savivaldybės taryboje trečiadienį už mero atleidimą pasisakė 15, prieš - 8 tarybos nariai, vienas biuletenis buvo sugadintas. Iš viso buvo išduoti 42 balsavimo biuleteniai, tačiau 18 politikų nebalsavo.

Kad meras būtų pašalintas iš pareigų, reikia, jog už interpeliaciją balsuotų ne mažiau nei 26 tarybos nariai iš 51.

Miesto meras sakė pusantrų metų valdęs savivaldybės laivą per didelę audrą ir štormą. „Kai yra ramus oras, kiekvienas gali valdyti, bet kai už durų stovi antstoliai, atjunginėjama mokykloms elektra, norisi kuo greičiau padaryti būtiniausius darbus ir gal ne visada pavyksta išvengti klaidų. Tačiau kai tas vandenynas ramesnis, galime susėsti ramiau pasitarti. Lietuva giriama, kad suvaldė krizę – krizę suvaldė ir Vilnius“, - sakė miesto vadovas.

Interpeliaciją V. Navickui teikęs Tvarkos ir teisingumo partijos narys Gediminas Rudžionis, kviesdamas tarybos narius versti sostinės merą, pabrėžė, jog siūlymą nulėmė ne asmeniškumai, bet rūpestis žmonėmis, kurie vis daugiau moka už teisę gyventi Vilniuje.

„Tvarkos ir teisingumo frakcija mero darbą vertina pagal konkrečius savivaldybės vadovų darbus. Jei toliau taip bus valdomas Vilniaus, mieste gyventojų, kaip ir Lietuvoje, ne daugės, o mažės. Kasmet vilniečiai moka vis daugiau už teisę gyventi Vilniuje, kalbu apie komunalines paslaugas, pradedant nuo šiukšlių išvežimo, baigiant šildymu“, - sakė opozicijos atstovas.

Pasak politiko, žmonės jo klausia, kada bus baigtas miesto skurdinimas ir išpardavimas, pradedant savivaldybės pastatu, baigiant šilumos tinklų atidavimu privačiai įmonei, nesvarbu, kad nuomos pavidalu.

Liberalų vardu kalbėjęs Arūnas Štaras tarybos nariams priminė, kad kai kurie interpeliacijoje minimi dalykai nėra vien mero V. Navicko atsakomybė, jis turi paisyti ir koalicijos partnerių nuomonės, tačiau pabrėžė, jog jis pats asmeniškai nepritaria rengiamai nuomos pratęsimo sutarčiai su dabartiniu šilumos tiekėju Vilniui „Dalkia“. „Rubicon“ vaikinai tikriausiai net nesitikėjo gauti tokios dovanos“, - sakė A. Štaras.

Mero bendrapartiečio Raimundo Aleknos nuomone, opozicija visiškai neįgali ir tai parodė „būdama pozicijoje, kai suvarė miestą į ožio ragą, įdarbino 300 daugiau savų žmonių, nei reikia“. R. Alekna tarybos nariams siūlė balsuoti prieš interpeliaciją ir eiti toliau dirbti, nes „dabartinių miesto vadovų vis viena nėra kam pakeisti“.

Prieš balsavimą tarybos nariai uždavė klausimų merui V.Navickui. „Fronto“ partijos lyderis Algirdas Paleckis domėjosi, kodėl meras pasisako už likusių komunalinio ūkio įmonių privatizavimą, proteguoja Vilniaus šilumos tinklų sutarties su „Dalkia“ pratęsimą, šiukšlių deginimo įmonės statybą, ilgalaikę Kalvarijų turgavietės nuomą privatininkui, kuriai priešinasi turgaus prekeiviai.

V. Navicko teigimu, minėtus klausimus siūlo ir priima ne meras, o taryba ir „mes norime rasti geriausius sprendimus vilniečiams“.

Tarybos nariui Audriui Rudžiui buvo labai svarbi mero pozicija dėl Žaliojo tilto skulptūrų. Ar, jei jos bus išbrauktos iš paveldo sąrašo, meras inicijuos jų vertimą.

V.Navickas žadėjo, kad tikrai taip nebus, tačiau perklaustas, kaip asmeniškai balsuos, kai bus sprendžiamas šis klausimas sakė, kad jam tos skulptūros netrukdo, o kaip balsuos – bus matyti tuomet, kai reikės nutarti.

Kitam tarybos nariui Algirdui Griciui pasiteiravus, kodėl meras nepaisė didelės dalies miesto tarybos narių nuomonės dėl „Kultūros sostinės“ metais pastatyto liūdnai pagarsėjusio vamzdžio, kurį tautos atstovai siūlė išardyti, meras taip pat išsisuko nuo konkretaus atsakymo, teigdamas, jog „vamzdžio problema nėra svarbesnė už mokyklas, darželius ir šildymą“.

Pozicijos ir opozicijos nariai taip pat domėjosi mero pozicija dėl Vilniaus Sapiegos ligoninės ateities ir abejotina Tėvynės sąjungos parama V. Navickui, nes be jos merui gali būti sunku vadovauti miestui. V. Navicko nuomone, partijos paramos ir smunkančių jo reitingų sureikšminti nereikėtų, nes „reitingai - atvirkščiai proporcingi dirbamų darbų dydžiui“.

Trečiadienį ant plauko buvo pakibusi ne tik Vilniaus mero, bet ir jo pavaduotojo Gintauto Babravičiaus karjera, kuriam opozicija taip pat buvo paskelbusi interpeliaciją. Vicemeras peiktas dėl viešųjų ir privačių reikalų painiojimo, naudojimosi tarnybine padėtimi, nekompetencija tvarkant kultūros ir sporto reikalus.

Per slaptą balsavimą už G. Babravičiaus atleidimą balsavo 10 tarybos narių, 15 nuomone, vicemeras tinkamai atlieka savo pareigas. Du į balsadėžę įmesti biuleteniai negaliojo.