Kaip rašoma „ Lietuvos Caritas“ pranešime, šiame mieste buvo galima paragauti skirtingų šalių maisto, pasiklausyti tradicinės ispanų, prancūzų, vokiečių, turkųir kitų šalių muzikos, įsitraukti į savanorių organizuojamus žaidimus, drauge su jais piešti, gaminti rankdarbius ar tiesiog drauge pabendrauti.

„Lietuvos Carite“, jaunimo savanoriškos veiklos centre „Deineta“ ir VšĮ „Actio Catholica Patria“savanoriaujantys užsieniečiai kauniečiams taip pat pristatė projektus, kuriuose neatlygintinai darbuojasi bei kvietė prisijungti prie jų veiklos.

Šalia pastatytoje palapinėje įsikurė simbolinis kino teatras, kuriame į savanorių miestą užsukę svečiai galėjo nuolat žiūrėti filmus apie toleranciją, Europos Savanorių Tarnybos programoje „Veiklus jaunimas“ dalyvaujančius žmones. Taip pat buvo pristatomi filmai apie organizacijas, kuriose jaunimas metus ar 6 mėnesius dirba neatlygintinai.

Skirtingų šalių patiekalus ragavo atsargiai

Pasak pranešimo, „savanorių miesto“ svečiai taip pat turėjo progą paragauti skirtingų šalių patiekalų. Juos savo jėgomis paruošė iš Vokietijos, Prancūzijos, Moldovos, Šveicarijos, Austrijos, Ukrainos, Olandijos ir Turkijos atvykę jaunuoliai.

Tradicinio maisto svetainėje vaikai drąsiai graibstė prancūziškus pyragus, o vyresnio amžiaus kauniečiai prieš ragaudami patiekalą pradžioje juos gaminusių jaunųjų kulinarų teiravosi paduošimo būdo ir prašydavo išvardinti naudotus produktus ir tik vėliau paimdavo gabalėlį. Pabijoję ragauti savanorių ruošto maisto, simbolinėje svetainėje galėjo pasiimti spausdintinius patiekalų receptus.

Itin daug aplinkinių reakcijų, anot renginio dalyvių, sulaukta dalijant solidarumo duoną.

„Man labai patiko stebėti žmonių reakcijas: vieni duoną ėmė saujomis, kiti labai atsargiai stebėjo mane. Tačiau labiausiai patiko vieno vyriškio pasakymas „nežinau, kas tas solidarumas, bet šita duona šventa”, - stebėjosi Caritas solidarumo duoną dalinęs turkas Berkay Kaynardag.

Įkvėpti daugybės „Savanorių mieste“ kabančių pieštų paveikslų, mažieji kauniečiai patys čiupo kreideles ir margino Kauno senamiesčio grindinį. Tuo tarpu tėveliai domėjosi greta simbolinio kino teatro įsikurusiomis rankdarbių dirbtuvėmis.

Lietuvos Carite savanoriaujanti vokietė Andrea besidomintiems rankdarbiais demonstravo būdus, kaip iš tualetinio popieriaus ritinėlio pasigaminti nuostabią girliandą ar nusipiešti įdomų piešinį namų dekorui.