Vienas ministrų kabineto narys, prašęs būti neįvardytas, BNS sakė, jog premjeras jam yra neseniai pasakęs, jog siūlys valstybės vadovui atsistatydinti, jeigu parlamentinės tyrimo komisijos išvados bus jam nepalankios.

Anot BNS šaltinių Seime, tai premjeras yra sakęs ir atskiriems ministrų kabineto nariams.

Analogiškų nuorodų gavo ir tarptautinė žiniasklaida.

"Premjeras pasakė ministrams, jog R.Paksas turi atsistatydinti, tačiau to jis viešai nepasakys iki parlamentinio tyrimo išvadų", - cituoja naujienų agentūra "Reuters" ministrų kabinetui artimą šaltinį.

Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas neigia penktadienį sakęs savo ministrams, jog Prezidentas Rolandas Paksas dėl jo aplinkos kaltinimų ryšiais su Rusijos mafija turįs atsistatydinti, tačiau griežtai paragino atskirti Prezidento instituciją ir asmenį.

"Kategoriškai paneigiu: aš Ministrų Kabineto akyse nemačiau. Tai išgalvotas dalykas", - Eltos paprašytas patvirtinti arba paneigti šią informaciją sakė A. Brazauskas.

Premjeras, iki šiol vengęs komentarų Prezidentūros skandalo klausimu, todėl tarytum laikytas Prezidento R. Pakso šalininku, šįkart žurnalistus paragino skirti Prezidento instituciją ir Prezidentą kaip asmenį.

"Parėmęs ar neparėmęs - čia ne mano, o žurnalistų žodžiai. Kai aš kalbu, žurnalistai manęs nesupranta - aš kalbu apie Prezidento instituciją. Nepainiokim asmens ir Prezidento institucijos. Aš labai paprašyčiau mano šitą poziciją suprasti", - pabrėžė A. Brazauskas.

Buvęs Prezidentas, dabar Vyriausybės vadovas, akcentavo, kad Prezidento institucija turi būti išlaikyta tam tikro lygio.

"Aš ją visuomet gerbiau ir gerbsiu, nes tai yra valstybės reikalai ir valstybės interesai", - tvirtino Ministras Pirmininkas.

Socialdemokrato Aloyzo Sakalo vadovaujama parlamentinė tyrimo komisija savo išvadas ketina paskelbti pirmadienį.

Manoma, jog išvados bus nepalankios prezidentui ir po jų paskelbimo parlamente jam bus inicijuota apkalta - tam pakanka surinkti 36 parlamentarų parašus.

Iki šiol A.Brazauskas laikėsi skeptiškos pozicijos dėl apkaltos prezidentui bei jam žiniasklaidoje metamų įtarimų.

"Kadangi čia dabar švaistomasi žodžiais, jog yra kažkokia grėsmė valstybei, kurios aš kaip tai nepastebiu, tada reikia įsigilinti, gal aš klystu, bet tai reikia įrodyti," - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė premjeras.

Kadangi prezidentui atstatydinti reikia ne mažiau kaip 85 balsų, didžiausią frakciją turinčių socialdemokratų pozicija bus lemiama. Socialdemokratinės koalicijos frakcijoje yra 53, o iš viso Seime dabar - 137 nariai.

Parlamentinė tyrimo komisijoje socialdemokratai turi tris narius iš devynių.

Komisija sudaryta lapkričio pradžioje, gavus Valstybės saugumo departamento informaciją apie Prezidentūros pareigūnų ryšius su abejotinos reputacijos asmenimis ir organizacijomis, slaptos informacijos nutekėjimą, galimą prezidento rėmėjų spaudimą valstybės vadovui.