VGT vardu R.Paksas ketvirtadienį teisėtvarkos ir specialiųjų tarnybų paprašė nedelsiant pateikti jam informaciją, susijusią su galimomis grėsmėmis valstybės saugumui, o penktadienį šios informacijos paprašė pakartotinai.

Laikinasis prezidento atstovas spaudai Sigutis Jačėnas žurnalistams yra sakęs, kad medžiaga bus reikalinga VGT, kuri svarsto ir koordinuoja svarbiausius valstybės gynimo reikalus, funkcijoms vykdyti.

Generalinės prokuratūros atstovai pareiškė neperduosią su grėsmėmis nacionaliniam saugumui susijusios medžiagos, net tokios neturi. Prezidentūros skandalą tiriančios laikinosios parlamentinės tyrimo komisijos vadovas Aloyzas Sakalas pabrėžė, jog komisijos medžiaga bus pirmiausia perduota Seimui. Komisija savo tyrimo išvadas patvirtins pirmadienį.

Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas prezidento prašymą pateikti teisėsaugos institucijų ir parlamentinės komisijos turimą informaciją pavadino "pavėluotu" ir "dviprasmišku", pažymėjęs, jog pats valstybės vadovas anksčiau atsisakė atvykti į komisiją duoti parodymų.

A.Paulauskas pažymėjo, jog jis pats prieš mėnesį vykusiame Valstybės gynimo tarybos posėdyje siūlė paprašyti teisėsaugos institucijas pateikti turimą medžiagą, tačiau tuomet tokiam pasiūlymui prezidentas nepritarė.

Pastarąjį kartą VGT posėdžiavo spalio 31 dieną, vos įsiplieskus skandalui dėl galimų prezidento aplinkos atstovų ryšių su nusikalstamu pasauliu ir slaptos informacijos nutekėjimu iš Prezidentūros.

Prezidento vadovaujamą VGT sudaro Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, premjeras Algirdas Brazauskas, krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius, kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis ir Valstybės saugumo departamento vadovas Mečys Laurinkus.

Anksčiau į posėdžius taip pat būdavo kviečiami Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas, vidaus reikalų ministras Virgilijus Bulovas ir užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, tačiau jie paskutiniajame posėdyje nedalyvavo.