Rusų laivas "North Spirit" ir 16 jo įgulos narių buvo užpulti maždaug už 70 km nuo kranto, informavo Rusijos ambasados diplomatas Konstantinas Lobko.

"Įvyko užpuolimas, per kurį pagrobti du rusai, - sakė jis naujienų agentūrai AFP. - Kol kas jokios informacijos apie juos neturime".

"Pagrobėjai atplaukė nedidelėmis valtimis ir apiplėšė "North Spirit" laivą. Iš šešiolikos ten buvusių žmonių buvo pagrobti du. Niekas iš laive likusių asmenų, kurių dabar yra 14, nenukentėjo", - sakė diplomatas.

"Visi jie liko gyvi ir dabar jau geros būklės. Šiuo metu laivas stovi Dualos uoste ir yra iškraunamas", - pridūrė K.Lobko.

Diplomatas tai pat patikino, kad užpultas krovininis laivas jokių ryšių su naftos pramonės kompanijomis neturi.

Rusijos naujienų agentūra "Ria Novosti" informavo, kad "North Spirit" plaukiojo su Sent Vinsento ir Grenadinų vėliava. Anot K.Lobko, jo įgulą sudarė rusų ir ukrainiečių kilmės jūrininkai.

Klaipėdos bendrovės "Limarko", kuriai priklauso lietuvių laivas šaldytuvas "Argo", išplatintame pranešime sakoma, kad prieš pat vidurnaktį laivą užpuolę plėšikai ištuštino seifą ir pagrobė kapitoną Dmitrijų Baškirovą.

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius pažadėjo, kad šalies valdžia imsis visų įmanomų kapitono išlaisvinimo priemonių. Užsienio reikalų ministerija pranešė, kad likusiems laivo įgulos nariams pavojus negresia.

Kaip pranešė Kamerūne tyrimą atliekantiems pareigūnams artimas šaltinis, iš viso piratai pagrobė keturis žmones: du kapitonus ir du mechanikus.
"Kiek aš žinau, kol kas jokių reikalavimų nepateikta. Remiantis turima informacija, piratai yra iš Bakasio pusiasalio, kuriame veikia kelios ginkluotos grupuotės", - sakė šaltinis.

Manoma, kad pagrobėjai galėjo palikti savo aukas Nigerijos pagrindinės kovotojų grupuotės MEND (Judėjimas už Nigerio upės deltos išvadavimą) kontroliuojamose gyvenvietėse. Grupuotė yra siejama ir su ankstesniais pagrobimais ir išpirkos reikalavimais.