Laivo savininkė – bendrovė „Limarko“ - kategoriškai atsisako atsakyti į klausimus. Įtariama, kad sausakrūvyje „North Spirit“ buvo ir lietuvių.

Kas ir kokiu tikslu pagrobė jūrininkus, kol kas nežinoma.

Žinoma tik tiek, kad laivą užpuolė naktį iš gegužės 16 į 17-ąją vandenyse prie Vakarų Afrikos ir kad pagrobtas vienas įgulos narys.

Paskutiniai duomenys apie „Argo“ – pusantro-dviejų mėnesių senumo.

Tada laivas buvo Mozambiko ir Namibijos regione. Prašoma pranešti, jei kas ką nors žino.

„Argo 5002“ pastatytas 1985 m., plaukiojo su Lietuvos vėliava, priklausė kompanijai „Limarko“. Laive greičiausiai yra ir Rusijos piliečių.

Anot Užsienio reikalų ministerijos, vienai iš Lietuvos laivybos kompanijų priklausantis ir su Lietuvos vėliava plaukiojantis motorlaivis buvo užpultas pirmadienio naktį 2 val. Lietuvos laiku. BNS žiniomis, laivas užpultas prie Kamerūno krantų.

Užpuolimo metu ginkluoti asmenys pagrobė ir nežinoma kryptimi motorine valtimi išgabeno vieną įgulos narį.

Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Rolandas Kačinskas BNS antradienio rytą sakė, kad iki šiol jokių reikalavimų dėl pagrobto Lietuvos piliečio negauta.

UR ministras sako negalįs komentuoti situacijos dėl pagrobto Lietuvos jūrininko

Tarpžinybinei darbo grupei vadovaujantis užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis sako negalįs šiuo metu komentuoti situacijos dėl prie Vakarų Afrikos pagrobto Lietuvos jūrininko.
Tuo metu bendrovė "Limarko laivininkystės kompanija" antradienį patvirtino, kad pagrobtas jai priklausiusio laivo kapitonas.

"Tada, kai tarpžinybinė grupė, kuriai aš vadovauju, laikys tikslinga pranešti kam nors apie šitą liūdną įvykį, tada ji tikrai praneš, o dabar aš nieko nekomentuoju ir negaliu komentuoti", - žurnalistams antradienį popiet sakė ministras.

Laivybos įmonei "Limarko laivininkystės kompanija" priklausantis ir su Lietuvos vėliava plaukiojantis motorlaivis užpultas pirmadienio naktį 2 val. Lietuvos laiku prie Kamerūno krantų.
 
Bendrovė antradienį pranešė, kad išplėšę laivo seifą ir paėmę į nelaisvę laivo kapitoną Dmitrijų Baškirovą užpuolikai išgabeno jį nežinoma kryptimi.

Laivas "Argo" prieš užpuolimą stovėjo Kamerūno Doualos uosto reide. Prieš pat incidentą laivo budėtojas pastebėjo prie laivo besiartinančias dvi valtis su motoriniais varikliais.
Likusieji įgulos nariai incidento metu nenukentėjo.

Pernai rugpjūtį prie Nigerijos krantų buvo užgrobtas "Limarko" laivas "Saturnas", iš jo pagrobti penki Lietuvos piliečiai. Po vienuolikos dienų jie paleisti.