A. Sacharukas ir L. Karalius į Seimą išrinkti pagal Arūno Valinsko vadovaujamos Tautos prisikėlimo partijos sąrašą. Jeigu šie Seimo nariai apkaltos tvarka būtų pašalinti iš pareigų, jų vietas užimtų kiti „prisikėlėlių“ sąrašo atstovai. Pirmieji kandidatai būtų verslininkai Andrius Burba ir Mečislovas Subelis. Pastarasis prieš trejus metus su Donalda Meiželyte dalyvavo „Žvaigždžių duetuose“.

„Krikščionių partijos frakcija vykdė derybas su dabartine Seimo dauguma ir kol vyko derybos apie jokias apkaltas nebuvo galvojama. Ir tik pasibaigus deryboms iš karto prasideda procesas, iš karto siūloma sudaryti specialią tyrimo komisiją. Tad atsakymas labai aiškus – šis procesas pradėtas tik tam, kad ne pamokyti jaunus politikus, bet papildyti Seimo daugumą dviem mandatais“, - antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo frakcijos seniūnas V. Žiemelis.

Pasak politiko, atvejų, kai Seimo nariai būna ilgam išvykę ir nedalyvauja posėdžiuose, balsuoja vienas už kitą, yra šimtai. Tokiu būdu esą gresia, kad valdanti Seimo dauguma prieš nepatikusius opozicijos atstovus inicijuos nesibaigiančius apkaltos procesus.

DELFI primena, kad Seimo sudaryta specialioji tyrimo komisija nutarė, jog L. Karalius ir A. Sacharukas yra verti apkaltos, nes galimai nusižengė Konstitucijai ir sulaužė Seimo nario priesaiką.

Apkaltos procesas L. Karaliui pradėtas už tai, kad šių metų sausio mėnesį jis keliavo po Pietryčių Aziją, nedalyvavo plenariniuose ir komitetų posėdžiuose, neleistinai naudojosi diplomatiniu Seimo nario pasu, neatsakingai paliko balsavimo kortelę ir sudarė sąlygas ja pasinaudoti frakcijos kolegai A. Sacharukui. Maža to, dangstydamas savo nedalyvavimą posėdžiuose L. Karalius teikė klaidinančius paaiškinimus.

Kitam Krikščionių partijos nariui A. Sacharukui apkalta inicijuota dėl to, kad politikas daug kartų sąmoningai balsavo už L. Karalių, melavo nežinojęs apie balsavimo sistemos veikimą, klastojo dokumentus, galimai neteisėtai įgijo, laikė ir naudojo kolegai priklausiusį dokumentą. Už dokumentų ir balsavimo klastojimą parlamentaras gali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, apkaltos komisija dėl to yra nutarusi kreiptis į Generalinę prokuratūra.