Mintis organizuoti vasaros sezono atidarymo šventę kilo tuomečiam miesto vadovui Daniui Puodžiui, palangiškių delegacijai apsilankius Jūrmaloje ir pamačius kaip miestas ruošiasi analogiškam renginiui. Ilgą laiką tai buvo vienintelis miesto festivalis, todėl itin laukiamas. Tačiau pagrindiniai šventės akcentai nepakito ir liko tie patys net prabėgus keturiems dešimtmečiams – parodų atidarymai, mugė (kermošius), dalyvių eitynės, koncertai ir fejerverkai.

Visa tai simbolizuoja kurorto pasiruošimą sutikti vasarą bei jos svečius. Nutilus kasmetinei atostogautojų atidarymo šventei ir išsivažinėjus svečiams prasideda eilinis sezonas, su poilsiautojais, eilėmis baruose, gyva Vasaros koncertų estrada, turistų grupėmis bei saulės palydomis ant kultinio Basanavičiaus gatvės pabaigos tilto. Kiek kartų ant jo prisipažinta meilėje šiandien ir suskaičiuoti neįmanoma.

Penktadienį šventė Palangoje prasidėjo įvairių parodų atidarymais, be to centrinėje miesto aikštėje koncertavo ir Lietuvos kariuomenės orkestras. Šeštadienį tradicinių renginių ciklas įsibėgėjo. Nuo pat ryto orkestrai žadino miestą, o vienoje centrinių, Vytauto gatvėje, šurmuliavo Lietuvos miestų šventėms budinga mugė su tautodailės dirbiniais, įvairiais suvenyrais bei rankdarbiais.

Vidurdienį į vieną Palangos kavinę pakvietė trečioji tarptautinė dekoratyvinių balandžių parodą. Jos metu į orą buvo tradiciškai išleista ir daugybė sportinių pašto balandžių. Tuo metu kurorto gatves trumpam nuplovė lietus, tad daugybė poilsiautojų teko ieškotis artimiausios pastogės.

Popietę pačiame J.Basanavičiaus gatvės gale, Jūratės ir Kastyčio skvere, šalia legendinės „Šachmatinės“, atgijo pastatyta lauko scena. Čia pasirodė Palangos vaikų kolektyvai, dainavo suaugę, o smalsuolius pakvietė sovietmečio laikų linksmybės – norintiems buvo pardavinėjamos virtos sasyskos (dešrelės), pilstomas tų laikų populiarus limonadas „Diušės“, pastatytas gazuoto vandens aparatas bei prekiaujama kvasu (gira) bei žaidžiamas žaidimas „Klasės“.

Netrukus į galeriją „Kupeta“ pakvietė Palangos „Grubiojo“ teatro spektaklis „Amerika Palangoje“. Režisierius Virginijus Milinis vasaros kurorto scenai pritaikė legendinę lietuvišką Keturakio pjesę „Amerika pirtyje“, su kuria išaugo ne viena karta. Taigi, žiūrovai ant scenos išvydo ir žydą Faibčiką, ir mulkį ūkininką Juozą Bekampį su savo pačia bei negražiąja dukra Agota, bei kitus personažus. Į sceną pakilus šiuolaikinio stilisto-dizainerio prototipui Vincui publika neištvėrusi pradėjo ploti. Spektaklį stebėjusi publika ir vėliau netvėrė teigiamomis emocijomis, ką liudijo dažni plojimai bei šypsenos veiduose.

Truputį vėliau Antano Mončio name-muziejuje intelektualai Leonidas Donskis ir Egidijus Aleksandravičius su Gyčiu Skudžinsku bei Vytautu Grubliausku pristatė knygą „99 Baltijos istorijos“ bei dalyvavo diskusijoje „Baltijos atminties ir minties žemėlapis“. Tame pačiame A.Mončio name-muziejuje vakarop įvyko ir dailininko Andriaus Miežio tapybos darbų parodos atidarymas.

Vakarėjant Jūratės ir Kastyčio skvere vyko Švedijos Jönköpingo miesto orkestro „Brass Band“ pasirodymas. Svečiai iš Skandinavijos palangiškius ir poilsiautojus džiugino orkestrine muzika. Netrukus švedus pakeitė Klaipėdos J.Karoso muzikos mokyklos auklėtiniai – ant lauko scenos buvo surengtas džiazo kolektyvų koncertas.

Leidžiantis saulei Palangos miesto gatvėmis praūžė senovinių automobilių paradas, finišavęs Jūratės ir Kastyčio skvere. O tuomet į sceną pakilo palangiškių orkestras su savo šokėjomis pelnęs klausytojų simpatijas. Jo miestelėnai klausė net sugulę ant vėsoko gatvės grindinio. Šeštadienio linksmybes vainikavo fejerverkas.

Sekmadienį, paskutinę sezono atidarymo šventės dieną palangiškius ir miesto svečius vis dar trauks kermošius Vytauto gatvėje „Palangos juzė“, gatvės krepšinio 3x3 varžybos J.Basanavičiaus gatvėje bei žirgų lenktynės tarp jūros tilto ir Rąžės žiočių.