Per skyriaus susirinkimą kalbėjęs Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) vicepirmininkas Eugenijus Gentvilas teigė, kad dėl vadinamojo Prezidentūros skandalo retėjant proprezidentinės Liberalų demokratų partijos (LDP) gretoms ten atsirastų ne vienas žmogus, nebenorintis priklausyti "Borisovo partijai".

Anot Gentvilo, praėjusią savaitę iš LDP pasitraukęs Seimo narys, buvęs finansų ministras Jonas Lionginas - akivaizdus tokio sprendimo pavyzdys. LiCS vicepirmininkas tvirtino nematąs problemų, dėl kurių Lionginas negalėtų grįžti į jų partiją. Lionginas LŽ yra užsiminęs apie svarstymus prisidėti prie LiCS. "Atsirastų ir daugiau buvusių Pakso partiečių, kurie būtų laukiami pas mus", - LŽ sakė Gentvilas.

Klaipėdoje viešėjęs LiCS pirmininkas Artūras Zuokas teigė irgi neabejojąs, jog kai kurie liberaldemokratai iš tiesų būtų pageidaujami liberalcentristų kompanijoje. Tačiau, pasak jo, susidarytų ilgokas sąrašas asmenų, kurių LiCS prįimti tikrai nenorėtų.

Zuokas Klaipėdos politikams taip pat aiškino, kad susiklosčiusi politinė situacija Lietuvoje verčia pradėti mąstyti apie neišvengiamai artėjančius prezidento rinkimus. Vilniaus meras tikino, jog vos kilus skandalui kalbėjosi su Prezidentu Rolandu Paksu ir siūlė jam iš karto atsiriboti nuo galimos įtakos, atleisti patarėjus.

"Ne patarėjai turėjo pasitraukti, - aiškino Zuokas. - Jei Paksas būtų norėjęs, būtų atleidęs juos per 5 minutes - tai patvirtindamas savo parašu. Tačiau to nebuvo".

Antra Prezidento klaida Vilniaus meras pavadino Pakso vengimą atsiriboti nuo Borisovo ir taip parodyti, kad šalies vadovas su skandalu nesusijęs. Zuokas neabejoja, jog ėmęsis ryžtingų veiksmų Paksas būtų dirbęs toliau. "Dabar Prezidentas turi žengti lemtingą žingsnį ir atsistatydinti, kaip prįimta visame pasaulyje", - tvirtino liberalcentristų lyderis.