„Mes kreipėmės į Kultūros paveldo departamentą, kad būtų išimtos šios skulptūros iš valstybės saugotinų objektų. Tai aš, V. Navickas, gyvenantis teisinėje valstybėje ir besilaikantis įstatymų, jums garantuoju, kad kai šios skulptūros bus tikrai išimtos iš valstybės saugotinų kultūros paveldo objektų, nedelsiant jas nuimsim. Aš elgiuosi taip, kaip numato įstatymai“, - atsakydamas vieno partijos kolegos klausimą sakė meras.

V. Navickas ketvirtadienį dalyvavo pirmame TS-LKD Vilniaus miesto sąrašo savivaldos rinkimams lyderio rinkimų ture. Be jo, rinkimuose į sostinės sąrašo lyderius pretendavo premjero patarėjas ir Vilniaus miesto tarybos narys Raimundas Alekna, verslininkas Vytautas Sadauskas, sostinės tarybos narys Vidas Urbonavičius, jo kolega Gediminas Švilpa ir sostinės savivaldybės administracijoje dirbantis Valentinas Šapalas.

Paklaustas apie sovietines Žaliojo tilto skulptūras, Vilniaus meras priminė, jog partijos atstovų siūlymu anksčiau ant šių skulptūrų atsirado lentelės su užrašu, kad skulptūros yra sovietinio palikimo meno kūriniai.

Be kita ko, meras pažadėjo, jog kai tik Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos išbrauks sovietines skulptūras išvalstybis saugotinų kultūros paveldo objektų sąrašo, tuomet jos bus „nuimtos“.

DELFI primena, kad dar vasarį Vilniaus miesto savivaldybė kūrė planus restauruoti nušiurusias sovietines skulptūras, kai šiam darbui ateis eilė, tačiau Maskvos pagalbos atsisakė. Praėjusių metų birželį buvo svarstoma, kad sovietinių skulptūrų restauravimui prireiktų apie 100-150 tūkst. Lt.

Kolūkietį, kareivį, darbininką ir studentą vaizduojančios Žaliojo tilto skulptūros pastatytos 1952 m. Tikrieji skulptūrų pavadinimai yra „Žemės ūkis“, „Pramonė ir statyba“, „Taikos sargyboje“ ir „Mokslo jaunimas“.