V.Martikonis prašymą atleisti iš pareigų pateikė pats. Politikas per tarybos posėdį sakė pasitraukiantis dėl to, kad iš Vilniaus valdančiosios koalicijos traukiasi jo atstovaujamas Liberalų sąjūdis.

Dėl tos pačios priežasties, kaip BNS sakė sostinės savivaldybės administracijai vadovaujantis Vytautas Milėnas, iš jo pavaduotojų pareigų atleistas kitas liberalas G.A.Jurkonis.

Pastarasis šiuo metu atostogauja, tad per posėdį kilo diskusija, ar galima šiuo metu spręsti jo likimą. Anot posėdyje dalyvavusių teisininkų, atostogaujantį politinio pasitikėjimo pareigūną galima atleisti.

V.Martikonis atleistas bendru sutarimu, G.A.Jurkonis - balsų dauguma.

V.Martikonis taip pat yra sakęs, kad prašymą atleisti iš savivaldybės Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininko pareigų pateikė ir jo partijos kolega Algirdas Gricius. V.Milėno teigimu, A.Griciaus pasitraukimui iš šių neapmokamų pareigų savivaldybės tarybos pritarimo nereikia.

Keturios Vilniaus miesto savivaldybės tarybos valdančiosios koalicijos partnerės balandžio pabaigoje pranešė atsisakančios dirbti su koalicijai iki šiol priklausiusia Liberalų sąjūdžio frakcija.