"Mes neišsiskyrėme, tik teisiškai deklaravome, kad gyvename atskirai. Pagrindinė tokio poelgio priežastis - galimybė gauti valstybės finansinę paramą Didžiojoje Britanijoje, kurioje vyras dirba", - dėstė moteris.

Anot jos, separacijos atveju šeimos turtas padalijamas. Vienas sutuoktinių įpareigojamas rūpintis vaikais, tad jam mokami alimentai. Tačiau esminis skirtumas tarp separacijos ir skyrybų yra tas, kad nei žmona, nei vyras negali sukurti naujos šeimos.

"Skirtis nenorėjome, todėl apie tai net nekalbėjome, kol sužinojome apie separaciją. Žinau, kad vyras dabar negalės vesti kitos moters, nors teisiškai ir aš, ir jis laikomi vienišais žmonėmis", - pasakojo Danguolė V. Kaunietė, kaip daugiavaikė vieniša moteris, tikisi pretenduoti ir į lengvatas šį statusą mūsų valstybėje turintiems asmenims. Tuo metu jos vyras, Didžiojoje Britanijoje deklaravęs esąs vienišas tėvas, užsitikrins galimybę gauti valstybės paramą. "Tai mums bus didelė parama", - LŽ tikino Danguolė V.

Advokatė Raimonda Kazlauskienė pasakojo, kad į ją kreipiasi vis daugiau separaciją įteisinti norinčių šeimų. Dažniausiai tai būna poros, kurių vienas sutuoktinių išvykęs gyventi ir dirbti į užsienį.