Pasak jo, būtent dėl nepavykusių opozicijos derybų būtų galima „ir būtina svarstyti visas galimybes, kaip sustiprinti valdančiąją koaliciją“.

„Ši koalicija turėtų vieną tikslą – išvalyti Lietuvą nuo anos valdžios sukurtų nomenklatūrinių voratinklių. [...] Tokia koalicija yra galima ir matau jai neblogas perspektyvas“, – sakė premjeras.

Lietuvos radijo žurnalistei priminus, kad su koalicijai nepriklausančiomis frakcijomis jau buvo bandoma derėtis, A. Kubilius sakė, kad „laikai keičiasi“.

Pirmadienį žiniasklaida skelbė, kad Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijai ar kitai partnerei sugalvojus palikti koaliciją, I. Degutienės nuomone, būtų galima ieškoti dabartinių opozicinių partijų paramos.

„Šiandien dienai matau, kad galima kalbėti su Krikščionių frakcija. Pabrėžiu – su frakcija, ne su partija“, – teigė ji.

11 narių frakciją Seime turinčiai Krikščionių partijai vadovauja ekspremjeras Gediminas Vagnorius, su kuriuo Tėvynės sąjungos lyderiai neranda sutarimo daugeliu klausimų. Tačiau G. Vagnorius nėra Seimo narys, todėl valdantieji užsimena su Krikščionių partijos frakcija parlamente galintys bandyti susitarti.

I. Degutienė neatmetė, kad galima būtų bendrauti ir su Darbo bei „Tvarkos ir teisingumo“ partijų frakcijomis.