Taip Seimo narys K. Uoka, kuris šeštadienį protestavo prieš gėjų eitynes bei buvo apkaltintas riaušių kėlimu, teigė pirmadienį Virginijaus Savukyno vedamojoje LTV laidoje „Savaitės atgarsiai“.

Pasak šio parlamentaro, vykstant deryboms dėl Tautininkų sąjungos bei Tėvynės sąjungos susijungimo, esą A. Kubilius pažadėjo nesudaryti galimybių homoseksualios orientacijos asmenims rengti eitynes ar paradus.

Dabar esą, jis „išdavė“ tautininkus, paremdamas gėjų eitynes. Todėl tautininkams „atsirišo rankos“, ir jie gali pradėti diskusiją dėl Andriaus Kubiliaus tolimesnio vadovavimo partijai. K. Uoka taip pat teigė, kad Tėvynės sąjungos Lazdynų skyrius jį „visiškai remia“.

Antradienį ryte įvykusiame Tėvynės sąjungos frakcijos posėdyje nebuvo keliamas klausimas dėl K.Uokos elgesio per praėjusį šeštadienį Vilniuje surengtas seksualinių mažumų eitynes Vilniuje.

Primename, kad šiais metais kovo 23-iąją Tėvynės sąjungos frakcijos Seime pasitarime kitas tautininkas Gintaras Songaila išdalijo kolegoms pareiškimą, kuriame kritikavo partijos lyderį, premjerą Andrių Kubilių ir pareikalavo jo atstatydinimo. Vienas pagrindinių kaltinimų buvo Vyriausybės projektas leisti pavardes rašyti originaliais rašmenimis.

Tada G. Songailos pasiūlymas nebuvo priimtas, tačiau frakcijos nariams buvo uždrausta komentuoti tai, kas vyko frakcijos pasitarime.