Pripažinimą pelniusios šokėjos pasirodymas Vilniaus „Menų spaustuvėje“ pritraukė daug žiūrovų. Tačiau daliai jų teko likti už durų.

Atskubėjusiems į spektaklį šiuolaikinio meno gerbėjams buvo paaiškinta: daugiau žmonių negalime įleisti dėl prezidentės saugumo.

Į „Menų spaustuvės“ Juodąją salę, kurioje yra 200 vietų, netilpo ne tik kvietimus gavę žiūrovai. „Maldos smėlyje“ neišvydo ir dalis žmonių, iš anksto įsigijusių bilietus po 30 litų.

„Į salę pasisekė patekti tiems, kurie atvyko prieš spektaklį. Prezidentė salėje sėdėjo dar likus 15 minučių iki renginio. Atėjusiems į spektaklio pradžią durys buvo jau užvertos“, – „Lietuvos rytui“ tvirtino į „Maldą smėlyje“ neįleista kaunietė Raimonda Gudavičiūtė.

Prie teatro būriavosi apie penkiolika atstumtų ir nusivylusių šokio mėgėjų.

„Man atrodo, kad tie žiūrovai atėjo šiek tiek pavėlavę. Mes turėjome teisę jų neįleisti“, – netvirtai kalbėjo „Menų spaustuvės“ direktorius Audronis Imbrasas.

Sako, kad neįleistų buvo tik du

Tarptautinio šiuolaikinio šokio festivalio „Naujasis Baltijos šokis’10“ rengėjai, reaguodami į spaudos pranešimus apie į festivalio programoje rodytą Loretos Juodkaitės šokio spektaklį „Malda smėlyje“ nepatekusius žiūrovus pranešė, kad tokių buvo tik du.

„Į gegužės 7 d. Menų spaustuvėje rodytą Loretos Juodkaitės spektaklį „Malda smėlyje“ buvo neįleisti du bilietus įsigiję, tačiau į spektaklį pavėlavę žiūrovai. Spektaklis „Malda smėlyje“ rodytas Menų spaustuvės Juodojoje salėje, į kurią pavėlavę žiūrovai po spektaklio pradžios neįleidžiami, nes trukdytų spektakliui bei jo atlikėjams. Pavėlavusių į renginius žiūrovų neįleidimas į salę yra įprasta daugelio šalių teatrų praktika – tai renginių etikos bei pagarbos atlikėjams ir laiku atėjusiai publikai klausimas. Už durų lūkuriuoti, kaip ir po kai kurių kitų Menų spaustuvėje rodytų populiariausių „Naujojo Baltijos šokio“ programos spektaklių pradžios, liko nedidelė dalis festivalio dalyvių, kurie į festivalio renginius įleidžiami nemokamai, jei lieka laisvu vietų. Į spektaklį „Malda smėlyje buvo nupirkti visi bilietai, tad įleisti visų panorusiųjų nemokamai pamatyti spektaklį nubuvo įmanoma“, – rašoma antradienį popiet išplatintame pranešime spaudai.

Rengėjai sako, kad nei Lietuvos šokio informacijos centras, nei bilietus į festivalį platinusi „Tiketa“ kol kas nesulaukė su bilietais nepatekusių žiūrovų kreipimosi.