Tai BNS ketvirtadienį ryte patvirtino pats J.Lionginas. Pasak jo, jis įteikė atitinkamus pareiškimus LDP pirmininkui Valentinui Mazuroniui ir frakcijos seniūnui Henrikui Žukauskui.

J.Lionginas buvo LDP valdybos narys ir laikytas vienu artimiausių LDP įkūrusio ir jai vadovavusio dabartinio prezidento Rolando Pakso bendražygių.

J.Lionginas BNS teigė jau vasarą pradėjęs svarstyti galimybę pasitraukti iš liberaldemokratų, nes jautėsi šioje partijoje "svetimas". "Jaučiausi svetimas šioje komandoje", - BNS sakė jis.

Spaudos teigimu, J.Lionginas raginamas Seime pereiti į Liberalų ir centro frakciją. Anksčiau jis priklausė Lietuvos liberalų sąjungai, kuri šių metų gegužę kartu su Lietuvos centro sąjunga ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjunga įkūrė Liberalų ir centro sąjungą (LCS).

J.Lionginas apie tai jau kalbėjosi su LCS pirmininku Vilniaus meru Artūru Zuoku, tačiau pareiškimo prisijungti prie frakcijos ar partijos dar neįteikė. Iš Liberaldemokratų frakcijos pasitraukus J.Lionginui, joje liko 13 narių. Iš viso Seime dabar yra 137 nariai.

BNS žiniomis, narystę LDP ketina sustabdyti ir vos prieš mėnesį į partiją įstojęs Liberaldemokratų frakcijos narys Pranas Vilkas.

LDP pirmininkas V.Mazuronis BNS teigė negavęs iš P.Vilko jokio pareiškimo dėl narystės sustabdymo.