"Tikimės, jog bus atsižvelgta į tai, kad daugelis šios tarnybos ugniagesių nepasitiki savo vadovais", - sakė ugniagesių atstovas Algimantas Danielius.

Anot jo, apie tai bus pranešta ne tik šios viešosios įstaigos dalininkei Kauno rajono savivaldybei, bet ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui (PAGD). A.Danieliaus įsitikinimu, negalima pasitikėti vadovu, kuris, kaip nustatė savivaldybės Centralizuoto vidaus audito skyriaus specialistai, neteisėtai skirstė tarnybos lėšas, sunkmečiu mokėjo priedus prie atlyginimų, netikslingai naudojo transporto priemonėms skirtus degalus, iš biudžeto lėšų mokėjo už maudynes baseine.

Tačiau S.Grukauską išklausiusi Kauno rajono savivaldybės administracija nusprendė, kad Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos vadovas tyčinių klaidų nepadarė, ir įvertino jo veiklą tik nuobauda.

"Jei direktorius S.Grukauskas per tam tikrą laikotarpį sulauks dar vienos nuobaudos, svarstysime jo tinkamumą eiti pareigas", - aiškino Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Bancevičius, esą šiuo metu nėra pakankamo pagrindo S.Grukauską atleisti iš darbo.

V.Bancevičiaus tvirtinimu, audito ataskaitą matę PAGD specialistai šįsyk patarė apsiriboti vien nuobauda. Taip pat šią viešąją įstaigą nuspręsta reorganizuoti, pakeisti jos įstatus.

V.Bancevičius skeptiškai vertino ugniagesių siekius pareikšti nepasitikėjimą Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos vadovybe. Jo nuomone, tik įstaigos dalininkai - savivaldybė ir Kauno rajono ugniagesių savanorių draugija - gali nuspręsti, kas vadovaus tarnybai, o S.Grukausko kandidatūra kol kas jas tenkina.

Tuo metu ugniagesiai siekia panaikinti ir šių metų sausio 21 dieną Kauno rajono savivaldybės tarybos priima sprendimą, kuriuo nuo gegužės 1-osios nutarta stabdyti Domeikavos, o nuo birželio 1-osios - Poderiškių ugniagesių komandų veiklą.

"Ugniagesiai praras darbą, gyventojai - saugumą. Lėšų turėtų užtekti visoms devynioms rajone esančioms komandoms, tačiau savivaldybės nuomonė kitokia. Mūsų tai netenkina, todėl kreipėmės į teismą", - pasakojo A.Danielius.

Iki to laiko, kol bus išnarpliota byla, susijusi su ugniagesių prašymu panaikinti minėtą savivaldybės tarybos sprendimą, Kauno apygardos administracinis teismas jo vykdymą yra sustabdęs.

PAGD tvirtina, kad sunkmečiu vienai komandai išlaikyti turėtų pakakti skirtų 160 tūkst. litų, tačiau Kauno rajono savivaldybė nurodo, jog veiklai reikia mažiausiai 250 tūkst. litų.

"Ugniagesiai nepanoro susimažinti atlyginimų. Todėl valstybės skirtų pinigų visoms komandoms išlaikyti nepakanka", - teigė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.