Lietuvos ambasadoje, kaip ir kitose ES šalių ambasadose Vašingtone, vyko atvirų durų diena, o ambasados sodelyje buvo pasodintas ąžuoliukas, išaugintas iš Tverečiaus ąžuolo gilės. Tverečiaus ąžuolas laikomas vienu seniausių Lietuvoje ir, premjero žodžiais, yra "stiprybės, kurios taip reikia Europos Sąjungai, simbolis".

Šeštadienį vakare A.Kubilius pasakė pagrindinę kalbą Valstijų ir Baltijos Fondo (US-Baltic Foundation, USBF) gala vakarienėje. Premjeras kvietė solidariai kurti naują, inovatyvią Lietuvą ir ragino stiprinti finansų krizę išgyvenančios Europos Sąjungos solidarumą. Per vakarienę paskelbti USBF metiniai apdovanojimai. Geriausiais verslininkais pripažinti bendrovės "Getjar" steigėjas Ilja Laursas ir bendrovė "Vičiūnai".

Šią savaitę A.Kubiliui viešint JAV, buvo pasirašyti du svarbūs susitarimai - ketinimų protokolas su informacinių technologijų milžine IBM steigti bendrą tyrimų centrą, o Vilniaus universitetas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su garsiuoju Masačiusetso Technologijos Institutu (Massachusets Institute of Technology, MIT).

Premjeras ir jį lydinti delegacija iš Vašingtono Daleso oro uosto išskrenda sekmadienį, Vilnių pasieks pirmadienį.