Tačiau tuo pačiu LVK sako, jog bažnyčia aiškiai pabrėžia skirtumą tarp požiūrio į homoseksualius asmenis ir požiūrio į homoseksualius santykius, "kurie yra iš esmės netvarkingi, nes neatitinka esminio lytinių santykių tikslo: šeimoje išreikšti vyro ir moters tarpusavio meilę, atvirą naujai gyvybei".

"Priešingai, patį šių polinkių turintį žmogų būtina gerbti, nevalia jo žeminti, iš jo tyčiotis ar prieš jį smurtauti", - rašoma dvasininkų pranešime.

Vyskupai taip pat reiškia susirūpinimą dėl "įvairių nuodėmingo gyvenimo būdo propagavimo formų", kurių viena yra homoseksualumas, ir dėl konkretaus jo pasireiškimo - planuojamo mažumų eitynes. Tuo pačiu apgailestaujama, kad "bažnyčios narių, taip pat ir dvasininkų, nuodėmės bei klaidos visuomenėje aptemdo Dievo žodžiu besiremiantį ir žmogaus prigimtį atitinkantį jos mokymą".

"Ganytojai kviečia visus tikinčiuosius maldai ir visokeriopai pagalbai, kad Dievo malonės vedini vieni kitiems padėtume apvalyti savo gyvenimą nuo nuodėmingų įpročių bei liudyti skaisčios draugystės, nesavanaudiškos meilės ir ištikimybės grožį, puoselėti dorą ir pagarbą kiekvienam žmogui. Lygus asmenų orumas nereiškia, kad lygiai vertingi ir jų moraliniai pasirinkimai", - rašoma LVK pranešime.

Kol kas dar neaišku, ar šeštadienį įvyks Vilniuje planuojamos seksualinių mažumų eitynės "Už lygybę".

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) penktadienį nagrinės, ar pagrįstas Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas sustabdyti eitynėms išduoti leidimo galiojimą.

VAAT trečiadienį sustabdė leidimo šeštadienį rengti seksualinių mažumų eitynes galiojimą. Priimti tokį sprendimą teismo prašė laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas, kuris sakė turįs informacijos apie planuojamus neramumus. Tuo metu policijos vadovai teigia esą pasirengę užtikrinti viešąją tvarką renginio metu.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovas BNS trečiadienį sakė, kad šalies vadovę stebina skirtingi atsakingų institucijų vertinimai dėl galimų grėsmių per planuojamas seksualinių mažumų eitynes. Prezidentė taip pat pabrėžė, kad Konstitucija garantuoja piliečių teisę į taikius susirinkimus.