"Mes manome, kad vertindami tai, kas yra šiai dienai opozicijoje, manome, kad Krikščionių ir Darbo frakcijos yra... Jos labiau demonstruoja pozityvumą, turi didesnio noro prisiimti atsakomybę už krašto reikalus ir galėtų prisiimti atsakomybę", - trečiadienį per konferenciją naujienų portale 15min.lt svarstė E.Masiulis.

Anot jo, dabartinis parlamentas "yra paralyžiuotas ir negali priimti kokių tai svarbesnių sprendimų", todėl kyla poreikis ką nors keisti.

"Čia kyla poreikis pagaliau apsispręsti, kaip mes toliau gyvename. Matau kelias alternatyvas. Pirma, kuri yra realiausia, tai šalia koalicijos kad atsirastų vienas ar keli visaverčiai partneriai, kurie išplečia koaliciją, - tvirtino liberalas. - Aišku, natūraliai reikėtų tartis dėl atstovavimo Vyriausybėje ar panašiai."

Kita vertus, jis neatmetė galimybės, jog dabar opozicijoje esančios partijos gali suformuoti naują valdančiąją daugumą.

"O jei nei vienas, nei kitas neįgyvendinamas - lieka pasakyti, kad parlamentas ir jame esančios politinės jėgos negali toliau atsakingai veikti ir reikia skelbti pirmalaikius rinkimus, - trečią kelią nurodė E.Masiulis. - Šiandien sakyčiau, kad anksti apie tai kalbėti ir skeptiškai tai vertinčiau. Nemanau, kad po rinkimų vaizdas radikaliai pasikeistų į gerąją pusę."

Valdančiąją Permainų koaliciją šiuo metu sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, TPP bei Liberalų ir centro sąjunga. Koalicija formaliai turi 70 balsų Seime iš 141. Tam tikrais klausimais ją remia 3 atstovus parlamente turinti Valstiečių liaudininkų sąjunga.

Krikščionių partija Seime turi 12 atstovų, Darbo partija - 10. Valdantieji anksčiau bandė kalbėtis su šių partijų atstovais dėl paramos valdančiajai koalicijai, bet pokalbiai buvo nesėkmingi.