Premjeras antradienį žurnalistams po Vyriausybės posėdžio sakė, kad kalbasi "su kitomis partijomis, frakcijomis". Tačiau galimų naujų partnerių ar rėmėjų jis neįvardijo.

Paklaustas apie opozicijos svarstymus, kad Arūno Valinsko vadovaujama Tautos prisikėlimo partijos (TPP) pasitraukimas iš valdančiosios koalicijos tėra laiko klausimas, pareiškė, jog "opozicija tegu galvoja apie savo reikalus".

"O mes galvojame apie savo reikalus ir nemanome nieko daug apie opozicijos būseną. Man atrodo, kad opozicija yra tam tikroj vidinės krizėj - trečią mėnesį žada perimti valdžią ir, manau, kad jau patys pradėjo suprasti, kad tuo ir baigiasi visų jų bandymai, o mes tikrai kalbamės, visada kalbamės su kitomis partijomis, frakcijomis", - pareiškė A.Kubilius.

Premjeras pabrėžė, kad kalbėdamas su kitomis frakcijos apie bendradarbiavimą akcentuoja "atsakingos politikos veikimo perspektyvą".

"Apie tai kalbėdamasis su kitomis partijomis aš tokią perspektyvą matau visai neblogą", - sakė Vyriausybės vadovas.

Valdančiąją Permainų koaliciją šiuo metu sudaro Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, TPP bei Liberalų ir centro sąjunga. Koalicija formaliai turi 70 balsų Seime iš 141. Tam tikrais klausimais ją remia 3 atstovus parlamente turinti Valstiečių liaudininkų sąjunga.