"Tikrai neturiu ką nors bloga pasakyti apie TPP pasiūlytą kandidatą, bet manau, kad tikrai galime kartu paieškoti ir kitų kandidatų, kuriems gal nereikės semtis patirties tokioje didelėje vadyboje ir iš tikrųjų vadovauti tokiam tikrai didesniam reikalui", - ketvirtadienį interviu Žinių radijui tvirtino premjeras.

Pasak A.Kubiliaus, D.Staponkui pirmiausia vertėtų apskritai padirbėti valstybės tarnyboje, kad išaiškėtų jo galimybės.

"Galbūt dabartiniam pasiūlytam kandidatui šiek tiek padirbėjus kokiose nors kitose pareigose valstybės institucijose, toje pačioje Kultūros ministerijoje, po to ir paaiškėtų, kiek iš tikrųjų yra tos potencijos", - tvirtino Vyriausybės vadovas.

Pasak jo, nors "prisikėlėliai" ir turi teisę keisti savo pačių deleguotą ministrą, bet naujojo ministro paieškos yra "bendras tiek partijos, tiek koalicijos, tiek premjero reikalas".

TPP į kultūros ministro pareigas pirmadienį pranešė siūlanti D.Staponkų. Operos solistas į šį postą pasiūlytas, kai buvo atmesta partijos vadovo Arūno Valinsko kandidatūra.

TPP anksčiau į kultūros ministrus vietoj jos anksčiau deleguoto Remigijaus Vilkaičio siūlė partijos vadovą A.Valinską, bet prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė nepritarsianti jo kandidatūrai. A.Valinskui vėliau atsikirtus įžeidžiamais epitetais, premjeras A.Kubilius paskelbė nebeketinantis teikti jo kandidatūros.