Pasak jo, trečiadienį prašymą atleisti iš savivaldybės Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininko pareigų pateikė ir jo kolega Algirdas Gricius.

"Daugiau postų neturime", - teigė V.Martikonis.

Keturios Vilniaus miesto savivaldybės tarybos valdančiosios koalicijos partnerės antradienį pranešė atsisakančios dirbti su koalicijai iki šiol priklausiusia Liberalų sąjūdžio frakcija.

Socialdemokratai svarsto galimybę trauktis iš koalicijos

Romas Adomavičius
Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) trečiadienį pranešė svarstysianti, ar partijos atstovai Vilniaus miesto savivaldybės taryboje gali ir toliau likti valdančioje koalicijoje.

Pasak LSDP pranešimo, šį klausimą ketinama svarstyti pirmadienį rengiamame neeiliniame partijos prezidiumo posėdyje.

"Vilniaus savivaldybės mero pavaduotojas Romas Adomavičius kuravo sritį, į kurią įeina ir "Vilniaus vandenys", ir jei jis nesusitvarkė su šitomis pareigomis, tai nepuošia mūsų partijos. Aš netoleruosiu ir siūlysiu, kad R.Adomavičius ir kiti partijos nariai savivaldybės taryboje pasitrauktų iš koalicijos ir užimamų pareigų", - BNS trečiadienį sakė LSDP lyderis Algirdas Butkevičius.

Antradienį LSDP Vilniaus miesto skyriaus prezidiumo posėdyje socialdemokratai sustabdė šiuo metu suimto buvusio "Vilniaus vandenų" vadovo Dainiaus Norkaus ir įmonės Aprūpinimo ir ūkio tarnybos viršininko Tomo Biknevičiaus narystę partijoje. LSDP Vilniaus miesto skyriui priklausantys D.Norkaus ir T.Biknevičius įtariami kyšininkavimu, papirkimu, piktnaudžiavimu ir dokumentų klastojimu.

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje dirba 5 socialdemokratai, kuriems pasitraukus iš koalicijos, ją tesudarytų 23 konservatorių, liberalcentristų ir Nepriklausomos frakcijos atstovai. Iš viso sostinės savivaldybės taryboje dirba 51 politikas.

Antradienį valdančiųjų skaičius Vilniaus taryboje sumažėjo keturiais - koalicijos partnerės pranešė atsisakančios dirbti su Liberalų sąjūdžiu.