Tokį sprendimą trečiadienį priėmė Etikos ir procedūrų komisija. Apsvarstyti A. Valinsko žodžius apie prezidentę etikos sargų prašė Seimo valdyba bei pats „prisikėlėlių“ vadovas.

„Aš manyčiau, kad atsiprašymas, jeigu jis įvyktų iki mūsų Etikos ir procedūrų komisijos posėdžio, tolimesnio svarstymo nebereikalautų“, - trečiadienį po posėdžio žurnalistams sakė A. Salamakinas.

Komisijos pirmininkas taip pat sakė, jog etikos sargai kreipėsi į Valstybinę lietuvių kalbos komisiją (VLKK), kad ši detaliai išaiškintų terminų „boba“ ir „bobiškas“ reikšmę.

Į numatomą posėdį planuojamą kviesti patį A. Valinską, tačiau, ar bus kviečiami Prezidentūros atstovai, A. Salamakinas neatsakė. Pasak jo, prezidentė D. Grybauskaitė tikrai nebus kviečiama. „Manau, kad prezidentė elgiasi gana išmintingai, ji nei komentuoja tą pasakymą, nei kažkaip reaguoja“, - svarstė komisijos pirmininkas.

DELFI primena, kad sureagavęs į tai, jog prezidentė D. Grybauskaitė pareiškė neskirsianti A. Valinsko kultūros ministru, mat jis neturi visuomenės pasitikėjimo, politikas jos poziciją pavadino „įskaudinta“ ir „bobiška“.

Kitą dieną surengtoje spaudos konferencijoje „prisikėlėlių“ vadovas aiškino savo pareiškimais siekęs atskleisti, jog Lietuva eina autoritarizmo link, ir sakė atsiprašyti prezidentės neketinantis, nes įsižeisti, pavadintas boba, galėtų tik vyras.

Premjeras Andrius Kubilius po A. Valinsko teiginių nutarė nebesiūlyti jo kandidatu į kultūros ministrus ir paprašė pateikti kitą kandidatą. Pats A. Valinskas taip pat atsiėmė savo kandidatūrą, bet laikosi nuomonės, jog prezidentės teiginiai, kad ministru negali būti visuomenės pasitikėjimo neturintis politikas, neatitinka tikrovės, nes, pavyzdžiui, premjero A. Kubiliaus reitingai taip pat yra žemi.