Šie valdininkai į pareigūnų akiratį pateko paaiškėjus, kad remontuojant rajono merijos pastatą buvo sumontuoti itin brangūs langai. Kauno rajone plačiai nuskambėjusi langų pirkimo epopėja prasidėjo dar 2007 metais. Bent iš dalies atnaujinti savivaldybės administracijos pastatą pakeičiant senus langus naujais tuomet nusprendė vietos politikai.

Už 352 tūkst. litų ketinta įsigyti plastikinių langų. Pirkimo konkurso rezultatas daug ką apstulbino: už dvigubai didesnę sumą, nei buvo numatyta, įsigyta gerokai mažiau langų iš įmonės, kuri langų gamyba ir pardavimu nesiverčia.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, konkursą laimėjusios bendrovės "Rodiklis" atstovai aiškino, kad langus ji įsigis iš bendrovės "Sabonio klubas ir partneriai". Ši buvo vienintelė konkurse dalyvavusi langų gamintoja, kuri oficialiai pateikė didžiausią kainą. Manyta, kad bendrovės galėjo pateikti suderintus konkursinius siūlymus iš anksto numatydamos būsimą konkurso laimėtoją.

Nors langams įsigyti skirta daugiau nei pusė milijono litų, savivaldybės administracija sugebėjo pakeisti tik dalį keturaukščio pastato langų. Bendras jų plotas siekė 637,59 kvadratinio metro. Tad vienas kvadratinis metras plastikinio lango savivaldybei kainavo 908 litus. Kontrolieriams peržiūrėjus langų gamintojų interneto tinklalapius paaiškėjo, kad už analogiško gaminio kvadratinį metrą tuo metu prašyta 280-450 litų.

Kontrolierių surinktą medžiagą Kauno rajono meras Valerijus Makūnas perdavė policijos pareigūnams. Anot rajono vadovo, būtent jie išsiaiškins, ar pirkdama langus savivaldybės administracija permokėjo ir kodėl.