Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas Laimontą Dinių, Aleksandrą Sacharuką, Valdemarą Stančiką, Roką Žilinską, Zitą Užlytę bei Vytautą Kurpuvesą įpareigojo sumokėti TPP bei jos pirmininko patirtas advokatų išlaidas ir teismo išlaidas, bylos proceso šalims siunčiant procesinius dokumentus.

Teismas iš parlamentarų priteisė advokato atstovavimo išlaidas, nes ieškinį padavusieji parlamentarai vėliau jį atsiėmė - nurodė, jog „civilinis ginčas ieškovams prarado aktualumą“.

Pasak teismo, prašomo priteisti užmokesčio už advokato teikiamą teisinę pagalbą teisme dydis (5,4 tūkst. Lt) neviršija rekomenduotino, be to, advokatas atstovavo ir atsakovą, ir tretįjį asmenį.

„Įvertintina ir tai, kad ginčas kilęs iš sudėtingų teisinių santykių ir apima pakankamai sudėtingus materialinės ir procesinės teisės klausimus, todėl ruošiant procesinius dokumentus advokato darbo ir laiko sąnaudos nebuvo mažos“, - priteisdamas advokato uždarbį pažymėjo teismas.

Tačiau su tokia suma nesutiko buvę A. Valinsko bendražygiai, kurie įsitikinę, kad advokatui yra priteista per didelė suma. Parlamentarai kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą ir paprašė šią sumą sumažinti - atskirąjį skundą teismas pradėjo nagrinėti antradienį rašytinio proceso tvarka.