„Akivaizdu, kad mes siūlėm iš pradžių, mūsų galva, geresnį kandidatą, tai yra poną A. Valinską. Jeigu taip įvyko, kad jis atsiėmė savo kandidatūrą, mes siūlome kitą“, - sakė parlamentaras.

Klausiamas, ar tai reiškia, kad D. Staponkus yra blogesnis kandidatas, V. Babilius nesutiko: „Ne, ne blogesnis, kitoks“.

Parlamentaras aiškino, kad operos solistas nėra „pro šalį einantis žmogus“ – esą partijos nariai jį puikiai pažįsta, todėl tokių problemų, kaip su dabartiniu ministru Remigijumi Vilkaičiu, kilti neva neturėtų.

Arūnas Valinskas
Paprašytas įvardinti, kuo tiksliai nusikalto R. Vilkaitis, V. Babilius apsiribojo tokiomis frazėmis kaip „prarado politinį pasitikėjimą“.

„Aš minėjau pokalbio pradžioje, kad jis neatspingi deleguotos jėgos, tai yra mūsų partijos siekių toje srityje ir veikė vienpusiškai“, - teigė V. Babilius.

Premjeras Andrius Kubilius apie D. Staponkų sakė girdėjęs kaip apie meno srities veikėją, tačiau teigė ketinąs su kandidatu susitikti ir tuomet įvertinti jo kompetenciją. Kada bus rengiamas susitikimas, ministras pirmininkas negalėjo pasakyti, nes esą šiuo metu darbai veja darbus.

A. Kubilius taip pat pripažino, kad su prezidente Dalia Grybauskaite apie naują siūlomą kandidatą į kultūros ministrus nekalbėjo.

Premjeras pabrėžia dėl naujo ministro ketinantis tartis ir su kultūros bendruomenės atstovais, kurie ministro portfelį siūlo atiduoti buvusiai kultūros viceministrei bei buvusiai Lietuvos ambasadorei prie UNESCO Inai Marčiulionytei.