"Kai vyrą pavadiną boba, jis gali įsižeisti, o šioje vietoje nematau problemos", - pareiškė TPP vedlys.

Jis teigia tokiu posakiu norėjęs "parodyti valstybės situaciją" - kad "einama autoritarinio režimo link", ir nemanantis, kad tai buvo nepagarba šalies vadovei. Esą šią situaciją prireikus galima spręsti teisiniu keliu.

"Tai pasakyta vertinant tuos "argumentus", kuriuos išsakė prezidentė, kitaip sakant, ji leido sau pasielgti grynai emociniu pagrindu, ir ne pirmą kartą. Aš dar kartą pabrėždamas, iššaukdamas ugnį į save, noriu pasakyti: iš tiesų karalius yra nuogas, ir nebijau tai padaryti", - dėstė A.Valinskas.

TPP lyderis leido suprasti nesitikintis, kad po tokių pasisakymų bus paskirtas kultūros ministru, kaip ir esą nesitikėjęs būti paskirtas į šį postą prieš tai.

"Jūs manote, kad be šio pasakymo buvo bent menkiausia galimybė tai padaryti? Aš tikrai nesiveržiau, ir tai buvo sąmoningai padarytas veiksmas iššaukiant situaciją į save parodyti, kokia situacija, ir kaip einama autokratinio, autoritarinio režimo link - valdymo stilius yra toks" - teigė jis.

A.Valinsko žodžiais, gali būti "paaukotas" ministras pirmininkas Andrius Kubilius.

"Prezidentės reitingams krentant bus imamasi kitų ne mažiau drastiškų žingsnių, ir aš drįsčiau prognozuoti, kad artimiausiu metu gali būti iškeltas jos, tarp eilučių buvo pasiūlyta, klausimas aukoti Andrių Kubilių", - pareiškė jis.

Tačiau esą TPP nesvarsto galimybės palikti koaliciją, jei A.Valinskas ir nebus paskirtas kultūros ministru.

TPP lyderis teigė dėl kandidato į šį postą apsispręsiantis pirmadienį, kai ketina susitikti su premjeru.