„Kaip jūs vertintumėt tokį požiūrį? Susitariame susitikti. Pasiūlymas būna iš vienos valdančios partijos vadovų A. Valinsko pusės, kad sekmadienį susirenka visa derybinė grupė ir tariasi. O jis neateina. Ir ne tik praeitą sekmadienį. Ir ten ne vien tik politikai susirenka: ir verslininkai, politologai, derybininkai“, - partijos tarybos posėdyje kalbėjo A. Butkevičius.

Jis pabrėžė, kad socialdemokratai, Darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“, Mišri Seimo narių grupė bei Krikščionių partija parlamente vienija tik 66 parlamentarus. A. Butkevičius atvirai dėstė, kad trūkstant balsų beveik visą laiką buvo vedamos derybos su „prisikėliečiais“ bei liberalcentristai, bet esą dabar situacija vis tiek yra patinė.

Pasak A. Butkevičiaus, derybos iki penktadienio dienos vyko ganėtinai intensyviai, tačiau jis neatskleidė, ar tai reiškia, kad socialdemokratai toliau derėtis nebemato prasmės, ar buvo pasiektas koks kitas sutarimas.

Socialdemokratų pirmininkas taip pat sako, jog penktadienį pademonstruotas A. Valinsko gestas prezidentės D. Grybauskaitės atžvilgiu, kai šalies vadovės nuomonė buvo pavadinta „bobiška“, „įpareigoja susimąstyti, kaip mes toliau klabėsimės ir elgsimės“.

„Vakarykštis gestas mūsų prezidentės atžvilgiu, aš manau, mus irgi įpareigoja susimąstyti, kaip mes toliau kalbėsimės ir elgsimės“, - teigė A. Butkevičius.

Paprašytas patikslinti, ar tai reiškia, kad su Tautos prisikėlimo partija nebus toliau tariamasi dėl bendro darbo, A. Butkevičius tokios galimybės nepaneigė. Pasak jo, A. Valinsko elgsena tik įrodo, jog solidžiai politinei partijai reikia pamąstyti, ar pradėti bendradarbiavimą su politikos naujokais.

Politikas pabrėžė, kad Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) imasi svarstyti pirmalaikių Seimo rinkimų galimybę, tačiau esą iniciatyvos turėtų imtis prezidentės D. Grybauskaitė.

„Aš šiandien manau, kad mes taryboje turėtume priimti sprendimą, kad mes kviečiame tiek opozicines frakcijas, tiek valdančios daugumos frakcijas susėsti už stalo ir pradėti tartis dėl pirmalaikių Seimo rinkimų. Šiuo metu Seime yra patinė situacija, įstatymai, yra nepriiminėjami, vyksta diskusijos, rietenos barniai, nesutarimai...“, - piktinosi politikas nors neminėjo, kurio teisės akto priimti nepavyko.

„Čia, aš manau, savo vaidmenį turėtų suvaidinti, savo poziciją parodyti Lietuvos Respublikos prezidentė“, - teigė A. Butkevičius.