Penktadienį prezidentė D. Grybauskaitė išsakė savo nuomonę apie TPP į kultūros ministrus siūlomą A. Valinską. Šalies vadovės įsitikinimu, jis nėra tinkamas kandidatas. "Išsakiau savo nuomonę - nepritarsiu šiai kandidatūrai. Norėčiau, kad būtų ne tik kvalifikacija, bet ir žmonių pasitikėjimas bei visuomeninis pripažinimas", - paaiškino D. Grybauskaitė.

Tačiau A. Valinskui tokia prezidentės pozicija, regis, nė motais.

"Galiu pasakyti tiesiai šviesiai, galite net cituoti: mums reikalinga ne įžeistos bobos pozicija, ne įžeistos bobos nuomonė, o oficialiai argumentuota valstybės vadovės pozicija", - pareiškė jis.

Penktadienį A. Valinskas teigė, jog esą sutarta, kad premjeras Andrius Kubilius pirmadienį oficialiai teiks jo kandidatūrą į ministrus.

A. Valinskas nemano, kad išvadindamas prezidentę "įsižeidusia boba" kiek perlenkė lazdą, rašo "Lietuvos rytas".

"Ten, kur gyvenau, šis žodis - visai normalus. Tokius dalykus ten vadindavo bobiškomis emocijomis ar bobiškais sprendimais, ir nieko bloga tuose pasakymuose aš nematau", - tvirtina buvęs šoumenas.

Bet TPP vedlys pripažino, kad jį pasiekė žinios apie erzelį, po jo žodžių kilusį Prezidentūroje: "Buvo daug triukšmo ir nepasitenkinimo. Premjerui vos ne liepta skubiai ieškoti kitų partnerių vietoj mūsų".

Tačiau atrodo, kad A. Valinskas tyčia siekė šio erzelio. To "Lietuvos rytui" neneigė ir jis pats - prisipažino, jog kandidatuodamas į ministrus tyrinėja politinę padėtį.

Bet politikas tikino staigių judesių nedarysiąs ir pats iš koalicijos nesitrauksiąs. Apie tai jis jau pranešęs ir premjerui Andriui Kubiliui.

Anot TPP vadovo, prezidentė siunčia gana aiškų signalą, kad visuomenės pasitikėjimo neturintis A.Kubilius negali eiti premjero pareigų.

„Jei jau D.Grybauskaitė pati inicijuoja interpeliaciją A.Kubiliui, mes šią nuomonę gerbiame ir tai tikrai svarstysime“, – ironizavo politikas.

Seimo narys tikino turįs tikslą kai kam atverti akis: „Galbūt kas nors pamatys, kad mes labai dideliais žingsniais lekiame į situaciją valstybėje, kokia yra kaimyninėje Baltarusijoje“.