Šiuo metu ministerijos tinklalapyje yra pateiktos viešojo pirkimo techninės specifikacijos derinimui. Pasiūlymų dėl šio projekto laukiama iki balandžio pabaigos.

Šiuo metu ministerijos tinklalapyje yra pateiktos viešojo pirkimo techninės specifikacijos derinimui. Pasiūlymų dėl šio projekto laukiama iki balandžio pabaigos.

„Nemanau, kad Teingumo ministerijos autoūkis naudojamas neefetyviai, tik tapęs ministru sumažinau ir automobilių, ir vairuotojų skaičių. Dalį laiko mūsų vairuotojai, kol nereikia važiuoti, nieko nedaro, nes tokios yra jų pareigos, tačiau tas nedarymo laikas yra gerokai ilgesnis nei didesnėse įmonėse, kuriose labiau pasiskirsto klientai, optimaliau išnaudojamas laikas ir vairuotojai“, – DELFI sakė teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Jo teigimu, daugeliu atveju, išskyrus ministro automobilis, galės būti ir taksi.

„Mes siūlome daugeliu atveju persėsti prie paprastesnių automobilių ir neturėti tokių automobilių kaip rango išraiškos ženklo. Daugeliu atveju tai galės būti ir paprastesni automobiliai, išskyrus vieną automobilį, kurį kai kuriais atvejais gali tekti naudoti reprezentacinėms reikmėms, pavyzdžiui, pasitinkant užsienio svečius ar dalyvaujant oficialiame korteže, kur pagal protokolą netinka“, – kalbėjo ministras.

Jo teigimu, galutinė sutaupymo suma paaiškės gavus privačių bendrovių pasiūlymus dėl galimos paslaugos kainos. Šiemet ministerijos autoūkiui skirta 190 tūkst. Lt, o po sprendimo pirkti šią paslaugą ketinama sutaupyti 100 tūkst. Lt.

Dalins kelionės kvitus, kuriuos paskui apmokės

„Potencialias pirkimo sąlygas norime pateikti viešumoje, kad susikurtume sau patiems garantiją, jog netyčia nebūtų jokių sąlygų, kurios nepagrįstai eliminuotų vieną ar kitą potencialų paslaugos teikėją. Jeigu paaiškėtų, kad reikia patikslinti sąlygas, mes esame pasiruošę tai padaryti“, – tvirtino R. Šimašius.

Preliminariose pirkimo sąlygose nurodoma, kad automobiliai turi būti ne senesni nei penkerių, o kai kuriais atvejais septynerių metų. Ministro automobilis turėtų būti ne senesnis nei trejų metų.

Taip pat nurodoma, kad didžiąją laiko dalį Teisingumo ministerijos reikalais reikės vežioti kompaktiniais arba vidutiniais ir dideliais automobiliais, kurie būtų D1 ir E1 klasės.

D1 klasei priskiriami tokie lengvųjų automobilių modeliai kaip „Ford Mondeo“, „Honda Accord“, „Renault Laguna“, „Volkswagen Jetta“. E1 – „Skoda Superb“, „Peugeot 607“, „Kia Opirus“, „Hyundai Sonata“.

Ministerijos parengtose preliminariose sąlygose taip pat rašoma, kad paslaugą teikianti bendrovė turėtų įdiegti kelionės kvitų sistemą. Kvitai būtų duodami važiuojantiems ministerijos pareigūnams, o po to už juos atsiskaitytų ministerija.

Vyriausybė yra priėmusi nutarimą, pagal kurį ministerijos nuo liepos galės turėti iki keturių tarnybinių automobilių.

Teisingumo ministerija planuoja jau nuo liepos naudotis nuomotais automobiliais.