Tą pačią dieną surengtas 7-asis neeilinis TS ir 3-asis LDS suvažiavimai dauguma balsų pritarė nutarimams dėl partijų jungimosi.

Vadovaujantis Civiliniu kodeksu, LDS prijungta prie TS, perduodant šiai partijai LDS teises ir pareigas.

Priėmus nutarimus dėl jungimosi konservatoriai ir buvę Lietuvos dešiniųjų sąjungos nariai toliau posėdžiavo kartu spręsdami dėl TS vadovaujančių organų papildymo ir bendrų pareiškimų.

Konservatoriai kartu su prie jų prisijungusiais "dešiniaisiais" priėmė pareiškimą dėl dešiniųjų vienybės, kuriame paragino prie TS jungtis ir kitas dešiniąsias politines organizacijas, kurios ištikimos Europos liaudies partijos ginamoms vertybėms.

"Lietuvoje nėra perspektyvos atskiroms Dešiniųjų sąjungos, Tautininkų, Politinių kalinių ir tremtinių, Krikščionių Demokratų, ir net konservatorių dešiniosioms srovelėms. Tik galinga ir vieninga europietiška dešinioji Tėvynės Sąjungos srovė, apjungianti visus ir sulyginanti visus, sukurs tikros dešiniosios politikos pamatą", - pareiškė suvažiavime TS pirmininkas Andrius Kubilius.

Buvęs LDS pirmininkas advokatas Vidmantas Žiemelis išrinktas TS pirmininko pavaduotoju 396 delegatams balsavus už, niekam nebalsavus prieš ir 13 susilaikius.

V.Žiemelis yra buvęs Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) partijos nariu, konservatorių premjero Gedimino Vagnoriaus vadovaujamos Vyriausybėje ėjo vidaus reikalų ministro pareigas.

V.Žiemelis konservatorių partijoje buvo V.Landsbergio politinio sparno šalininkas, todėl įsivėlė į konfliktą su premjeru G.Vagnoriumi, buvo atstatydintas iš ministrų ir pašalintas iš partijos.

Taip pat TS suvažiavimas papildė partijos tarybą penkiais, Priežiūros komitetą - dviem buvusios LDS nariai.

Tai numatė šių metų liepą TS ir LDS lyderių Andriaus Kubiliaus ir V.Žiemelio pasirašytas susitarimas dėl partijų jungimosi.

Susitarimas taip pat numato, jog buvusiems LDS nariams TS kandidatų į Europos Parlamentą (EP) rinkimų sąraše turi būti skirtos 2 vietos, iš jų viena - pirmajame penketuke.

Manoma, jog į EP ketina kandidatuoti V.Žiemelio žmona buvusi Europos reikalų ministrė Laima Andrikienė.

Taip pat susitarime numatoma buvusiems LDS atstovams skirti vietų pirmajame, antrajame ir trečiajame kandidatų į Seimą sąrašo dešimtukuose.

Iki sausio pradžios ketinama surengti jungiamuosius TS ir LDS skyrių susirinkimus.

2001 metų rudenį įsteigta LDS nepasiekė didelių pergalių Lietuvos politikoje. Partija neturėjo savo atstovų Seime.

LDS įkūrė keturios nedidelės dešiniosios partijos: Tėvynės liaudies partija, Lietuvos laisvės lyga, Nepriklausomybės partija ir Lietuvos demokratų partija.

Praėjusių metų pabaigoje LDS ketino jungtis su prezidento Rolando Pakso įkurta Liberalų demokratų partija (LDP).

Prezidento rinkimuose LDS rėmė R.Paksą, tačiau šeštadienį V.Žiemelis BNS teigė, jog "tai nebuvo labai aktyvus rėmimas".

R.Paksui laimėjus prezidento rinkimus spaudoje prabilta, jog advokato veikla besiverčiančiam V.Žiemeliui gali būti pasiūlytas prezidento patarėjo teisės klausimais postas, tačiau taip neįvyko.

V.Žiemelis BNS teigė, jog į TS gretas ketina įsilieti apie vieną tūkstantį LDS narių.

Tuo tarpu LDS prisijungimui prie TS nepritariantis buvęs LDS vicepirmininkas Antanas Terleckas žurnalistams pareiškė, jog bus bandoma atkurti jo vadovautos Lietuvos laisvės lygos veiklą.