„Koalicija kai kuriais atvejais bus tiesiog neįgali ir nepriims reikalingų sprendimų, nes nesudarys reikiamos daugumos. [...] Reformų, sprendimo priėmimo galimybė silpnėja“, – teigė politologas.

Pasak jo, apie naujos valdančiosios daugumos telkimą kalbančiai opozicijai gali padėti ūkio atsigavimas.

„Nuopelno sau prisiskyrimas ir jų paskirstymas įvairioms socialinėms rekmėms bus pagrindiniai veiksniai, padėsiantys suaktyvėti opozicijai“, – sako M. Jurkynas.

Lrt.lt pirmena, jog LiCS vadovybė nusprendė, kad partija lieka koalicijoje, tačiau pasilieka teisę ateityje tam tikrais klausimais balsuoti savarankiškai.

„Nusprendėme likti koalicijoje, tačiau pareiškiame, kad ateityje mūsų sprendimas dėl koalicijos priklausys nuo partnerių veiksmų. Kartais susidaro įspūdis, kad patys konservatoriai ir Liberalų sąjūdis mūsų rankomis siekia sugriauti valdančiąją koaliciją“, - pirmadienį sakė Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Gintautas Babravičius.

LiCS vadovybė prašo partnerių susitelkimo bendram darbui, rinkėjų lūkesčius ir valią iškeliant aukščiau asmeninių ar partinių ambicijų. Taip pat prašome Seimo pirmininkės Irenos Degutienės bei Liberalų sąjūdžio atstovų ateityje susilaikyti nuo interpretacijų, viešumoje kalbant apie galimą koalicijos griūtį bei menamus to kaltininkus.

Lrt.lt primena, kad LiCS pareiškė svarstysianti, ar likti tarp valdančiųjų po to, kai Seimas nepritarė tiesioginius merų rinkimus įteisinančioms Konstitucijos pataisoms.

Praėjusią savaitę parlamento vadovė I. Degutienė pripažino, kad taip gali įvykti.

„Visaip gali atsitikti. Tuo labiau, kad svarstymai jų partijoje, man atrodo, vyksta jau ne vieną dieną“, – teigė I. Degutienė.