"Veido" vertinimu, mokesčių mokėtojams viena tokia televizijos šou laida papildomai atsieina šimtus litų.

"Veido" žiniomis, praėjusį ketvirtadienį į LTV laidą "Prašau žodžio", kurioje diskutuota apie prezidento iniciatyvą steigti visuomenines tarybas bei jo dukros Ingos Paksaitės dalyvavimą Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamo Henriko Daktaro dukters Živilės gimtadienio pokylyje iš valdiškų mobiliųjų bei stacionarių telefonų skambinta daugiau kaip 500 kartų.

Žurnalas nenurodo, iš kur gavo šiuos duomenis.

Pavyzdžiui, kaip teigia "Veidas", prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas, dabar - laikinai nušalintas nuo pareigų, iš tarnybinio mobiliojo ryšio telefono į laidą skambino 108 kartus, Prezidentūros priimamojo vedėja Jūratė Ūsienė - 99 kartus, prezidento patarėja finansų klausimais Vanda Laiconienė - 64 kartus.

Vieno skambučio kaina - 1 litas. Kiti Prezidentūros ir Seimo valdininkai skambino po dešimt, penkiolika, dvidešimt kartų.

Daugiausia kartų į laidą minėtąją "Prašau žodžio" laidą, žurnalo žiniomis, skambino Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė. Iš jos mobiliojo telefono buvo skambinta net 195 kartus.

"Veido" paprašyta tai pakomentuoti, sakė žiūrėjusi laidą, tačiau nė sykio neskambinusi. "Gal sūnus skambino, nepamenu. Aš tikrai nebalsavau", - tikino Seimo socialliberalė.

R.Ačo komentaro "Veidui" gauti nepavyko.

Prezidento priimamojo vedėja J.Ūsienė neslėpė skambinusi į laidą "Prašau žodžio" palaikyti R.Pakso iniciatyvų bei apginti I.Paksaitės teisės draugauti su kuo patinka. Tačiau ji neigė skambinusi iš valdiško mobiliojo telefono net 99 kartus.

Abu žiūrovų balsavimus praėjusio ketvirtadienio "Prašau žodžio" laidoje laimėjo R.Paksui palanki pozicija.

"Prašau žodžio" vedėjas R.Paleckis žurnalui sakė, kad laidos taisyklės nedraudžia skambinti į laidą valdininkams ar privatiems asmenims, "bet kai šimtus kartų skambinama iš valdiškų telefonų (o už juos juk moka visi mokesčių mokėtojai) yra didžiulė problema".

TV laidų vedėjams nėra paslaptis, kad dažnai valdininkai, partijų nariai organizuojasi ir skambina į laidas, kuriose diskutuoja "saviškiai".