Tikimasi, jog Moldovos parlamentarai į Lietuvą atvyks gegužės mėnesį.

Vietoje anksčiau numatytų Norvegijos diplomatijos vadovo susitikimų su Prezidente Dalia Grybauskaite, ministru pirmininku Andriumi Kubiliumi, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininku Emanueliu Zingeriu ir užsienio reikalų ministru Audroniu Ažubaliu numatoma surengti Lietuvos ir Norvegijos užsienio reikalų ministrų telekonferenciją.

Nors Lietuvos oro erdvė sekmadienio vakarą buvo atidaryta, sinoptikai prognozuoja, kad vulkaninių pelenų debesys nesisklaidys iki pirmadienio vakaro. Pasak Aviacinės meteorologijos centro sinoptikės Eugenijos Kuliešaitės, pelenai šiuo metu juda rytų kryptimi.

"Pagal paskutinius gautus Londono prognozinius žemėlapius 9 val. visa Lietuvos oro erdvė buvo padengta vulkaninių pelenų debesies. Kiek turime duomenų, Lietuvos oro erdvė tokia išliks iki 21 valandos. Šis debesis juda iš vakarų į rytus ir apima iki 10 km aukštį. Iki 21 val. jokių prošvaisčių nesimato", - Lietuvos radijui pirmadienio rytą sakė E. Kuliešaitė.

Pirmadienio rytą iš Vilniaus oro uosto pakilo tik lėktuvas į Maskvą. Lėktuvai iš Europos Sąjungos šalių nesileis bei į jas nevyks. Kauno ir Palangos oro uostuose planuojami skrydžiai į Rygą.

Oro erdvė pirmadienio rytą uždaryta daugiau nei dvidešimtyje Europos šalių. Skrydžiai atšaukti dėl susirūpinimo, kad iš Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio kylantis pelenų debesis, kuriame yra stiklo ir uolienų dalelių, gali pakenkti lėktuvų varikliams.