"Be abejo, ši naujiena mūsų susitikime dominavo. Tačiau viskas paaiškės po tyrimo. Labai gerai, kad jis yra viešas", - žurnalistams po susitikimo pareiškė G.Robertsonas, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Labai džiaugiuosi, kad galėjau tiesiogiai generaliniam sekretoriui išdėstyti savo poziciją apie tai, kas dabar dedasi Lietuvoje", - teigė R.Paksas.

"Visa ši istorija - Lietuvos vidaus reikalai. NATO į ją nesikiša ir jos nekomentuoja", - dienraščiui sakė vienas NATO atstovų spaudai Robertas Pszczelas, dienraščio teigimu, davęs suprasti, kad apie Vilniaus skandalą yra labai gerai informuotas ir seka jo eigą.

Bet, "Lietuvos ryto" žiniomis, NATO vis dėlto nerimauja. R.Pakso aplinkos žmonėms mestuose įtarimuose Aljansui labiausiai rūpi slaptos informacijos nutekėjimo problema.

Tapusi NATO nare Lietuva turės galimybę gauti ir kitas valstybes nares liečiančias slaptas žinias.

"Slaptos informacijos apsauga yra vienas svarbiausių narystės Aljanse kriterijų. Todėl nėra abejonės, jog šis klausimas rūpės tiek NATO narėms, tiek pačiai organizacijai", - dienraščiui pripažino Lietuvos ambasadorė prie NATO Gintė Damušytė.

Pasak prezidento spaudos tarnybos pranešimo, NATO generalinis sekretorius pažymėjo, šiandieniniai įvykiai Lietuvoje - tai šalies vidaus reikalas ir patvirtino, jog Lietuva yra stabili demokratinė šalis.

Susitikime su G.Roberstonu prezidentas patikino, kad "Lietuva yra ir išliks patikima bei stabili NATO partnerė.

Prezidentas taip pat pažymėjo, kad Lietuva yra stabilios demokratijos valstybė, todėl pastarųjų dienų vidaus politikos įvykiai neturės poveikio ilgalaikiams užsienio politikos tikslams.

Pasak pranešimo, prezidentas akcentavo, kad Lietuvos užsienio politikos prioritetai, įtvirtinti visų parlamentinių partijų konsensusu, nesikeičia, o užsienio politikos uždaviniai bei integracija į euroatlantines struktūras toliau bus realizuojami pagal numatytą darbotvarkę.

Prieš susitikimą, vykusį Lietuvos misijoje prie NATO, R.Paksas įteikė G.Robertosnui Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino Didįjį kryžių.

Apdovanojimas Aljanso vadovui skirtas "už asmeninį indėlį remiant Lietuvos integraciją į Šiaurės Atlanto sutarties organizaciją ir transatlantinio ryšio plėtojimą bei stiprinimą".

Šių metų pabaigoje G.Robertsonas perduos savo įgaliojimus Nyderlandų užsienio reikalų ministrui Jaapui de Hoopui Schefferiui (Japui de Hopui Scheferiui).