Kauno savivaldybė pranešė, kad Europos Sąjungos Regionų komiteto delegacijos nariai traukiniu vyks iki Magdeburgo, Vokietijoje. Ten juos turėtų paimti iš Lietuvos išsiųstas mikroautobusas.

Kauno mero patarėjas viešiesiems ryšiams Dainoras Lukas BNS teigė, kad meras ir delegacija iš Belgijos sostinės turėjo išskristi ketvirtadienį, tačiau po to, kai trečiadienio rytą Islandijoje išsiveržė ugnikalnis ir pelenų debesis nuslinko virš Šiaurės Europos, skrydis buvo atšauktas.
"Šiuo metu pasakyti kada grįš meras ir delegacija yra sunku", - sakė D.Lukas, tvirtinęs, esą tai priklausys nuo traukinio grafiko.

Delegacija iš Lietuvos Briuselyje lankėsi balandžio 14-15 dienomis vykusioje ES Regionų komiteto plenarinė sesijoje.

Kartu su Kauno meru vyko Zarasų rajono savivaldybės meras Arnoldas Abramavičius, Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narys Gediminas Paviržis, Kazlų Rūdos savivaldybės tarybos narys Vytas Aputis, Pagėgių rajono savivaldybės meras Virginijus Komskis, Šiaulių miesto savivaldybės mero pavaduotoja Daiva Matonienė, Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, Panevėžio rajono savivaldybės meras Povilas Žagunis ir Skuodo rajono savivaldybės mero pavaduotoja Odeta Žerlauskienė.

Už mikroautobuso nuomą apmokės Kauno miesto savivaldybė, tačiau vėliau visas išlaidas padengs ES Regionų komitetas.