Pasak dienraščio, taip vykdomas Vilniaus miesto tarybos nutarimas, kuriuo remiantis nuo lapkričio pirmos pradedama šios ligoninės reorganizacija.

"Dar ne mėnesį ir ne du truks įvairių dokumentų tvarkymas. Vyksta inventorizacija. Ją baigus dalis inventoriaus bus nurašyta, kita perduota gydymo įstaigoms, kas nors galbūt atiteks labdarai", - sakė ligoninės direktorė Jūratė Noreikienė.

Šv. Jokūbo ligoninės specialistai nuo lapkričio pirmosios jau dirba naujose vietose - Vilniaus miesto universitetinėje ir Vilniaus greitosios pagalbos universitetinėje ligoninėse.

Ligoninės vadovės teigimu, visiems darbuotojams buvo pasiūlytas darbas, tačiau kai kurie medikai jo atsisakė, pasiėmė išeitines kompensacijas.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė spaudai Gitana Letukienė dienraščiui teigė, jog ligoninės reorganizacija vyksta sklandžiai ir medikų nusiskundimų negauta.

Kovo mėnesį sveikatos apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas pareiškė, jog miesto ligoninė bus uždaryta, o jos pastatas turėtų būti parduotas. Tuo metu Seimo opozicija įvertino šį ministro pasisakymą kaip kišimąsi į Vilniaus savivaldybės reikalus.

Sostinės centre - Lukiškių aikštėje, šalia Lukiškių dominikonų vienuolyno ir Šv. apaštalų Jokūbo ir Pilypo bažnyčios - įsikūrusi ligoninė yra laikoma seniausia Vilniuje. Ji įsteigta prie dominikonų vienuolyno 1723 metais.