Protestuodami prieš partijų jungimąsi iš šeštadienį Vilniuje vykusio LKDP suvažiavimo išėjo apie 30 kunigo Alfonso Svarinsko vadovaujamų krikdemų. Kartu su jais iš salės išėjo ir buvęs partijos pirmininkas akademikas Zigmas Zinkevičius.

"Kalbos apie dar vieną krikščionių demokratų partiją yra mitas, absurdas, kuris niekada nebus realizuotas. Jie neturi nei struktūrų, nei pagrindo. Tai yra visiškai bejėgė grupelė", - A.Svarinsko šalininkų perspektyvas pirmadienį spaudos konferencijoje įvertino jungtinės partijos pirmininkas, parlamentaras Kazys Bobelis.

Norėdami apsidrausti nuo bandymų panaudoti LKDP ar KDS vardus ir ženklus, krikdemai užpatentavo abiejų partijų vardus ir simbolius.

"Jie išėjo ir salės, bet neišėjo iš partijos", - pažymėjo partijos vicepirmininkas parlamentaras Algirdas Saudargas.

Jungtinės partijos valdybos pirmininkas parlamentaras Petras Gražulis teigė, jog bus ne tik siekiama, kad prieš partijų jungimąsi pasisakę LKDP nariai nepasitrauktų iš partijos, bet ir susigrąžinti anksčiau išėjusius partiečius, kurie yra įkūrę Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungą (MKDS).

P.Gražulis teigė, jog moderniuosius susivieniję krikdemai priimtų taip, kaip Biblijoje tėvas priėmė sūnų palaidūną - "su iškilmėmis".

"Mūsų vartai yra plačiai atverti", - tvirtino K.Bobelis.

Tačiau susivieniję krikdemai moderniesiems siūlo ne derybas, bet iš naujo stoti į partiją.

"Raginame panaikinti MKDS ir sugrįžti", - sakė P.Gražulis.

Krikdemai tikisi, jog partijos narių gretos pasipildys ir jungiantis partijų skyriams.