Užsienio reikalų ministerijos sekretoriaus Darius Jurgelevičiaus vadovaujamos delegacijos nariai, tarp jų ir Krašto apsaugos ministerijos sekretorius Povilas Malakauskas bei šalies ambasadorė prie NATO Gintė Damušytė supažindino organizacijos atstovus su šalies pasirengimu narystei Aljanse politinėje, karinėje, saugumo ir ekonomikos srityse, Lietuvos karinių pajėgų reforma, papasakojo apie planuojamą valstybės indėlį į NATO Reagavimo pajėgas.

Aljanso narių atstovai teigiami įvertino Lietuvos pastangas, teiravosi apie tolesnius žingsnius įgyvendinat reformas. Posėdžio dalyviai pabrėžė, kad Lietuva ir toliau turi tęsti vykdomą veiklą, ypatingą dėmesį skirdama kovai su korupcija, organizuotu nusikalstamumu, strateginių prekių eksporto ir kontrolės problemoms, administracinių gebėjimų stiprinimui.

Penktadienį delegacijos nariai susitiko su aukštais NATO pareigūnais, JAV, Norvegijos bei Lenkijos delegacijų prie NATO atstovais. Šiuo Lietuvos delegacijos vizitu užbaigiamas itin reikšmingas šalies pasirengimo narystei Aljanse etapas.

ELTA primena, kad Lietuva ir dar 6 pakviestosios šalys NATO narėmis taps 2004 metų gegužės mėnesį.