"Frakcija kreipėsi į partijos tarybą šiuo klausimu, ji turės apsvarstyti ir priimti sprendimus", - trečiadienį BNS sakė TPP frakcijos narys Dainius Budrys.

Detaliau komentuoti nepasitenkinimo ministru priežastis D.Budrys atsisakė.

Neoficialiai teigiama, kad partija nepatenkinta tuo, jog jų deleguotas ministras su ja nesitaria. R.Vilkaitis esą nesprendžia kultūros srityje susikaupusių problemų.

Pats kultūros ministras BNS atsisakė komentuoti susidariusią padėtį.

Premjeras Andrius Kubilius sako neturintis didesnių priekaištų kultūros ministrui.

"Aš tikrai neturiu kokių nors didesnių priekaištų. Kultūra visada mums buvo svarbi sritis, visada jai trūksta finansų, ir todėl kritikuoti ministrą už tai, kad per mažai pinigų skiriama kultūrai, tikrai nebūtų sąžininga, nes pinigų viskam trūksta", - po Vyriausybės posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė premjeras.

Anot A.Kubiliaus, šiuo klausimu bus tariamasi tiek su TPP, tiek su kitais koalicijos partneriais ir prezidente.

"Esame girdėję tokių pasvarstymų jau ne vieną kartą. Be abejo, kad koalicijos partnerių siūlymai dėl juos atstovaujančių yra labai svarbus faktorius, bet tarsimės tiek su pačia partija, tiek koalicija, tiek su prezidente, nes, be abejo, būtų svarbu tokiu atveju žinoti, kas pakeistų ministrą, jei tikrai toks sprendimas būtų priimtas", - sakė jis.

Ministras pirmininkas sakė negalįs "patvirtinti ar paneigti", kad pasikeis kultūros ministras.

"Jei bus tokie siūlymai, tada juos svarstysime, nes koalicijos partneriai turi teisę siūlyti, kaip ir kiti partneriai turi teisę siūlyti, sakysime, dėl jiems atstovaujančių ministrų", - teigė jis.

Trečiadienį viešėdama Vilkaviškio rajone prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė, kad ministrui R. Vilkaičiui reikėtų labiau atsižvelgti į jo atžvilgiu reiškiamą kritiką.

„Žinome kaip skiriami ministrai – tai koalicinių partnerių susitarimas, jie siūlo kandidatus. Be abejo, ministro R. Vilkaičio darbas turi daug trūkumų, turi daug ir pozityvių dalykų, ko nebuvo anksčiau. Kritinė masė didėja. Jam, be jokios abejonės, reikia lanksčiau ir labiau reaguoti į kritiką, ypač kultūros strategijos nebuvimo prasme, kai kurių lėšų dalinimo, kai vieni teatrai skatinami, kiti objektai dėl neaiškių priežasčių - ne. Daugiau skaidrumo reikėtų, kaip ir visur. Bet kaip minėjau, didele dalimi ministrų situacijas apsprendžia taip pat ir koalicijos situacija“, - teigė prezidentė.