Naujasis viceministras atsakingas už ryšius su Seimu, Vyriausybe ir kitomis institucijomis, jis prižiūrės gydymo įstaigų reorganizavimą.

G.Valiukonis Vilniaus universitete yra įgijęs fiziko (1974-1979 metais) ir teisininko (1992-1996 metais) specialybes.

Jis yra dirbęs Mokslų akademijoje, Puslaidininkių fizikos institute, bendrovės "Verslo raktas" direktoriumi, investicinės akcinės bendrovės "Mūsų monopolis" valdybos pirmininku.

G.Valiukonis yra konsultavęs reorganizuojant bendroves "Lietuvos kuras", "Lietuvos energija", "Snaigė", Rytų skirstomuosius tinklus, Ignalinos atominę elektrinę, "Mažeikių naftą" ir kitas.

Sveikatos apsaugos viceministro postas buvo laisvas nuo sausio pabaigos, kai iš pareigų dėl kyšininkavimo buvo atleistas A.Skikas.

Vasarį Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas buvusį A.Skiką nuteisė už kyšio provokavimą ir paėmimą. Jam skirta 2 metams nelaisvės bausmė atidedant taip pat dviem metams. Jam dar uždrausta dvejus metus palikti gyvenamąją vietą ilgiau kaip 7 dienoms.

Nuo kovo 1-osios SAM vadovauja teisininkas liberalcentristas Raimondas Šukys. Jo komandoje liko dirbti dvi ministro Algio Čapliko sveikatos apsaugos viceministrėmis paskirtos Nora Ribokienė ir Janina Kumpienė, G.Valiokonis - trečiasis viceministras.